iPhone 3G S: de jacht op simlockvrije toestellen is geopend

De iPhone 3G S wordt op eBay en Marktplaats al aangeboden. De eerste winkels hebben de iPhone 3G S ook al in de aanbieding, met een verwachte leverdatum in juli/augustus. Maar zijn ze wel simlockvrij?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone simlockvrij
Op eBay zijn ze al verschenen: de eerste aanbiedingen voor simlockvrije iPhone 3G S’s. En ook op Marktplaats zijn al wat handelaren te vinden die best bereid zijn je vanaf 19 juni een iPhone 3G S te leveren. Net als voorheen geldt: pas op louche handelaren, maak niet zomaar geld over en als je een aanbieding ziet die te mooi voor woorden is, dan kun je maar het beste hard wegrennen. Grote vraag is natuurlijk waar je straks toestellen zonder simlock kunt vinden.

Italië en Zwitserland horen bij de eerste lichting landen waar je de iPhone vanaf 19 juni kunt kopen. Als de eerste geluiden kloppen kun je in beide landen de iPhone 3G S zonder abonnement en zonder simlock aanschaffen. Een week later krijgen Nederland en België de iPhone. In Nederland zal de iPhone 3G S bij de meeste winkels met verplicht T-Mobile-abonnement worden aangeboden, al zullen er ook nu weer gsm-winkels zijn die de iPhone 3G S ook los en met andere abonnementen aanbieden: 2Call heeft de 16GB iPhone 3G S voor €943 en de 32GB iPhone 3G S voor €1.082 op de website staan. Deze toestellen zijn leverbaar vanaf juli/augustus 2009. Je moet dan wel iets langer wachten dan de handelaren op Marktplaats je doen geloven, maar je loopt in ieder geval niet het risico dat je in een verlaten parkeergarage wordt opgelicht. Andere aanbieders, zoals Typhone.nl, Studentmobiel.nl en GSMweb.nl zullen de iPhone 3G S voortaan alleen met verplicht T-Mobile-abonnement aanbieden. Bij deze aanbieders is het wachten dus op 26 juni, als de iPhone 3G S officieel in Nederland gelanceerd wordt.

We zullen ons prijzenoverzicht binnenkort weer bijwerken.

Voor wie alvast een reisje naar Italië of Zwitserland had gepland: er komt bij het simlockvrij maken in Zwitserland nog wel wat kijken. Een e-mail van de klantenservice van Orange Zwitserland geeft aan:

Vielen Dank für Ihr E-Mail. Momentan ist es nur möglich, dass iPhone mit Preisplan zu kaufen (online). Sobald dieses in Orange Center verfügbar wird, sollte es möglich sein, dass Sie dieses ohne Abonnement kaufen. In diesem Fall können wir dieses entsperren lassen. Ich wünsche Ihnen einen schönen Tag sowie Wochenende. Customer Service Orange Communications SA.

Oftewel: eerst met abonnement online te koop, later ook in de fysieke winkels, waar je het toestel zonder abonnement kunt kopen en de simlock kunt laten verwijderen. Het is te hopen dat je in Italië de iPhone weer prepaid en standaard al zonder simlock kunt krijgen.

Afbeelding en informatie Zwitserland: via iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2009, 19:06
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.