iPad Pro 2020 concept met camera.

Conceptvideo laat zien hoe een iPad Pro met drievoudige camera eruit ziet

Een nieuwe conceptvideo laat zien hoe de volgende iPad Pro eruit kan zien. Het design is nagenoeg hetzelfde als bij de huidige iPad Pro, op één ding na: de nieuwe cameralens. Zie jij dit zitten op een iPad?

Concept iPad Pro 2019

Hoewel de meeste iCulture-lezers uitkijken naar de nieuwe iPhones en aankomende Apple Watch, heeft Apple ook nog een aantal nieuwe iPads in het verschiet. Of we die al op 10 september gaan zien is niet zeker, maar de geruchten wijzen er wel op dat Apple nog een aantal iPad-vernieuwingen op de planning heeft staan. Volgens geruchten krijgt de iPad Pro drie camera’s, net als de iPhone 11. De Duitse website WindowsUnited heeft een conceptvideo gemaakt, waardoor we een goed beeld hebben hoe dit er op een iPad uit zou zien.


In renders en concepten van de 2019 iPhones is al naar voren gekomen hoe Apple de drie camera’s hoogstwaarschijnlijk gaat plaatsen. Apple kiest voor een vierkante camerabult, waarbij de camera’s in een driehoeksvorm geplaatst zijn. Om het design tussen de iPhones en iPads gelijk te houden, kiest Apple vermoedelijk voor ditzelfde ontwerp voor de iPad Pro 2019.

In de video zien we hoe dit er op een grotere iPad Pro uit kan zien. Doordat het oppervlak van een iPad veel groter is, valt de camerabult een stuk minder op dan bij een iPhone. De video toont verder exact hetzelfde design als de iPad Pro 2018. We verwachten dan ook niet dat Apple op dit gebied nog verdere aanpassingen doet. Wel stopt Apple er hoogstwaarschijnlijk een snellere A13X-chip in, om gebruik te kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden van de drie camera’s.

Bekijk ook

iPad Pro 2020: alles over deze krachtige tablet voor professionals

De iPad Pro 2020 is de krachtige iPad voor professionals. Voor mensen die veel moeten thuiswerken en geen normale computer hebben kan het een uitkomst zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf €899. Dit zijn alle vernieuwingen in de iPad Pro 2020!

Apple werkt ook nog aan een nieuwe iPad 2019, maar dan met een 10,2-inch scherm in plaats van 9,7-inch. Ook dit model krijgt een snellere chip, maar behoudt hoogstwaarschijnlijk de enkele camera. De datum van het iPhone-event van 2019 is op 10 september, maar wij denken niet dat Apple de iPads tijdens dit event uit de doeken doet. Apple kondigt nieuwe iPads meestal aan tijdens een apart event in oktober, samen met eventueel nieuwe Macs. Lees ook onze verwachtingen van het iPhone-event.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Wat vind jij? Vind je de vierkante camerabult mooier staan op een iPad Pro dan op een iPhone? Laat je mening horen in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.