iPen: eerste iPad-stylus met cursor op het scherm

Via Kickstarter kun je de iPen bestellen, de eerste iPad-stylus die een cursor op het scherm toont en ook als je het scherm niet aanraakt, werkt. Je kunt met de iPen heel nauwkeurig werken.

cregle ipenDe iPen is een nieuwe iPad-stylus die in ontwikkeling is via Kickstarter. Dat betekent: 79 dollar of meer investeren om een iPen in bezit te krijgen. De eerste 97.000 dollar investeringsgeld zijn al binnen, terwijl er maar 35.000 dollar nodig was. Je kunt er dus op rekenen dat de iPen in productie gaat en dat je er binnenkort mee op je scherm kunt tekenen. Een paar bijzonderheden van de iPen: hij ziet eruit als een gewone pen, hij toont een cursor op het scherm en je hoeft het scherm niet eens aan te raken. Ook als je met de punt boven het scherm zweeft, verschijnt er een cursor.


Het hebben van een cursor is handig voor mensen die heel nauwkeurig willen tekenen en schrijven. De prijs van de iPen is wat hoger dan bij andere styli. Dat heeft ermee te maken dat er meer technologie in de pen zit. Je sluit een adapter aan op de dock connector van de iPad, die via ultrasone technologie communiceert met de slimme pen. Zo kun je handgeschreven notities maken die héél gedetailleerd zijn.

Je hebt nog 56 uur om de iPen te bestellen. Maar besef goed dat deze pen niet zomaar in elke app werkt. Er zijn specile apps nodig om met de iPen te gebruiken. Op de Kickstarter pagina staan een aantal voorbeelden van apps en nog meer filmpjes wat je met de pen kan doen.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.