iPad vanaf 2 juli in Nederlandse winkels?

Media Markt organiseert op 21 juni een training voor verkopers over de iPad. Ze moeten ervoor zorgen dat de demomodellen op 2 juli klaarstaan; mogelijk de officiële iPad-lancering in Nederland?

mediamarkt ipadApple gaat in juli de iPad officieel in Nederland introduceren. Een datum is nog niet gecommuniceerd, maar misschien geeft een intern rondgestuurde mailing van Media Markt meer aanknopingspunten. Op maandag 21 juni is er een verkooptraining in Amsterdam, waar alle betrokken verkoopmedewerkers verplicht aanwezig moeten zijn, zo berichten onze vrienden van One More Thing.

Apple wil dat verkopers goed op de hoogte zijn van alle mogelijkheden van de iPad, zodat ze de klanten geen onzin verkopen. De installatie van demomodellen zal tussen 21 juni en 2 juli in alle filialen van de Media Markt plaatsvinden; dit gebeurt buiten openingstijden. Op 2 juli moet alles gereed zijn voor de verkoop.

De letterlijke tekst in de mailing:

Op maandag 21 juni wordt een verkooptraining georganiseerd van 13.00 – 18.00 uur in Amsterdam. Het is van groot belang dat iedereen deze training volgt, anders kun je de iPad niet verkopen!

Uit de mailing is niet definitief op te maken dat de Nederlandse lancering op 2 juli is, maar gezien het feit dat de demomodellen op die datum klaar moeten staan, lijkt een lancering op vrijdag geen gek uitgangspunt. Een van onze tipgevers hoorde onlangs bij Dixons dat de iPad in die winkelketen begin augustus te koop is, vanaf €479,99. Dat is €20 goedkoper dan de Europese prijs die Apple zelf hanteert. Ook bij Dixons zou een interne meeting over de iPad georganiseerd zijn.

Meer informatie is te lezen op One More Thing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2010, 17:09
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.