iPad-robot Double laat je op twee plekken tegelijk zijn

De Double is een tweewielige robot waarop je de iPad kunt bevestigen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld door een museum rondlopen, zonder dat je echt aanwezig bent.

Double 2Heb je een iPad in huis, dan hoef je eigenlijk niet meer de deur uit om het kantoor te bezoeken, klanten in een winkel te woord te staan of om door het museum te lopen. De Double maakt het namelijk mogelijk om dit vanaf je iPad, iPhone of computer te doen. Hiervoor hoef je alleen een iPad te bevestigen op deze tweewielige robot. Omdat je op deze manier op twee plekken tegelijkertijd kunt zijn, kun je de iPad gebruiken om bijvoorbeeld een winkel efficiënter te onderhouden.

DoubleDe Double is een standaard met twee wielen, waarop je een iPad kunt bevestigen. Vervolgens kun je via een draadloze verbinding een andere iPad, of een iPhone of computer hieraan koppelen. Vanaf deze tweede device kun je de Double besturen, terwijl je via de iPad-camera om je heen kijkt. Jouw gezicht verschijnt ook op het scherm, waardoor mensen met de robot kunnen praten om jou te woord te staan. Hierdoor ben je in robotvorm aanwezig, terwijl je in het echt misschien kilometers verderop zit.

Bedrijven maken al langer op afstand bestuurbare robots voor in bijvoorbeeld ziekenhuizen, maar de Double is verrassend betaalbaar. De machine wordt vanaf december 2012 verkocht voor 1.999 dollar. Vermoedelijk is de prijs te danken aan het gebruik van de iPad: deze zorgt er immers voor dat de robot geen camera, scherm en computer nodig heeft. Je moet natuurlijk wel zelf een iPad overhebben om op de robot te plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2012, 10:14
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.