iPad-onderdelen kosten naar schatting $219

iSuppli heeft berekend dat de goedkoopste 16GB iPad $219,35 kost om te produceren. De 32GB 3G-versie van de iPad levert Apple echter veel meer geld op.

ipad user interfaceEerder was er een analysebureau, dat had becijferd dat de iPad $270 kost om te produceren. iSuppli Corp, dat zich heeft gespecialiseerd in het berekenen van productiekosten, wilde pas een uitspraak doen als ze meer gegevens hadden verzameld. Dat is nu gebeurd: ze schatten dat de onderdelen van de Apple iPad $219,35 kosten.

Het multitouch-scherm van de iPad kost rond $80, terwijl de zelfontworpen A4-processor (waarschijnlijk gefabriceerd door Samsung) $17 per stuk kost. Dat is $2 duurder dan de chip die in de iPhone 3GS wordt gebruikt.

Daarnaast heeft Apple er nog voor ca. $29,50 aan flashgeheugen (16GB) ingestopt. De productiekosten komen in totaal op $219,35 maar dat betekent natuurlijk niet dat Apple per toestel $279,65 winst maakt. Er zijn ook nog diverse overheadkosten, zoals salarissen van medewerkers die het apparaat hebben bedacht, marketingkosten en de marge die de winkelier opstrijkt. Ook zal het apparaat nog in elkaar gezet moeten worden, maar deze productiekosten vallen volgens iSuppli erg mee: slechts 10 dollar per apparaat.

ipad prijzen

Wat kostte de iPad ook alweer?

De 16GB iPad is volgens iSuppli de minst winstgevende uitvoering van de iPad. Veel meer valt er te verdienen aan de 32GB-versie met ingebouwde 3G. De productiekosten daarvan zijn zo’n $287,15 terwijl Apple er een aanmerkelijk hogere prijs voor kan vragen. Er is voor Apple dus nog ruimte om de prijs van iPad te verlagen.

Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2010, 10:51
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.