iPad, iPod touch en iPhone meest gewilde kerstcadeaus bij kinderen

Nielsen heeft een onderzoek in de VS uitgevoerd, naar gadgets die kinderen in de leeftijd 6 tot 12 jaar het liefst onder de kerstboom vinden. Met de PlayStation Move en PlayStation Portable kun je ze moeilijk blijmaken en ook met een Nintendo Wii kun je eigenlijk niet meer aankomen. Kinderen willen een iPad (44%), iPod […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad nielsenNielsen heeft een onderzoek in de VS uitgevoerd, naar gadgets die kinderen in de leeftijd 6 tot 12 jaar het liefst onder de kerstboom vinden. Met de PlayStation Move en PlayStation Portable kun je ze moeilijk blijmaken en ook met een Nintendo Wii kun je eigenlijk niet meer aankomen. Kinderen willen een iPad (44%), iPod touch (30%) of iPhone (27%). De drie Apple-producten scoren beter dan een computer, televisie of Xbox 360. De iPad groeide in een jaar flink door, want vorig jaar stond de iPad nog op 31%. Computer en iPod touch stonden toen met 29% op de gedeelde tweede plaats.

Bij jongeren vanaf 13 jaar is 24% geïnteresseerd om de komende zes maanden een iPad te kopen. Een computer en e-reader (beide 18%) staan ook hoog op het verlanglijstje. Opvallend is dat de iPhone bij deze groep veel minder geliefd is: 15% wil een iPhone kopen, 14% een ander type smartphone. Ook bij deze groep staan de draagbare spelcomputers zoals PlayStation Portable laag in de lijst.

Meer info: Nielsen

nielsen-kids-ipad-ipod-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:32
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.