iPad 2 GSM-versie heeft oudere basebandchip dan CDMA-versie

De CDMA-versie van de iPad 2 blijkt een nieuwere chip te hebben. Het gaat daarbij om een Gobi-chip die GSM en CDMA aankan. In de GSM-versie van de iPad 2 zit echter een oudere Infineon-chip.

ipadReparatiebedrijf iFixit heeft alle iPad-modellen nog eens nader bekeken. In totaal zijn er 18 stuks op de markt, in verschillende capaciteiten en met alleen Wi-Fi of met een GSM- of CDMA-chip. De CDMA-versies van de iPad zijn bedoeld voor bijvoorbeeld het netwerk van de Amerikaanse operator Verizon. Deze heeft een extra antenne en een geïntegreerde GPS-ontvanger. Op de GSM-versie van de iPad is een Broadcom-chip aanwezig. Bijzonder is echter dat op de 3G-versie van de iPad 2 een oudere Infineon 337Se833 basebandchip is gebruikt en niet de nieuwere dual-mode Gobi-chip die in de CDMA-versie te vinden is. Deze chip was ook al aanwezig in de Verizon iPhone, die eveneens voor het CDMA-netwerk is bedoeld.

Deze Gobi-chip is de Qualcomm MDM6600 en kan zowel GSM als CDMA aan. Er zijn zelfs HSPA+ snelheden mogelijk tot 14 Mbps. De Infineon-chip is oudere technologie; mogelijk heeft Apple ervoor gekozen om de kosten van de GSM-versie te verlagen.

ifixit gsm en cdma

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2011, 22:28
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.