iOS 9 video zoomen

iOS 9 laat je beter inzoomen bij zelfgemaakte video’s

Inzoomen op video's wordt vanaf iOS 9 een stuk handiger. Je kunt een video terwijl hij afspeelt met twee vingers groter maken en bewegen, net als bijvoorbeeld een foto.

iOS 9 video zoomenHet is vanaf iOS 9 mogelijk om op video’s in te zoomen terwijl ze afspelen. Dit ontdekte een ontwikkelaar van 7Labs. Hierdoor kun je bijvoorbeeld die ene persoon in een video groter in beeld brengen, zodat je niet hoeft te snijden in een montageprogramma. Je knijpt simpelweg met je vingers op het scherm, zoals je ook zou doen bij het inzoomen op een iPhone-foto. Terwijl je dit doet blijft de video gewoon draaien.

Het is al langer mogelijk om in te zoomen bij iPhone-video’s, maar tot nu toe was deze functie nogal beperkt. Je kan in iOS 8 en eerder enkel tweemaal op het scherm tappen of een knijpbeweging maken om de zwarte randen te verbergen. Je hebt vanaf iOS 9 volledig de controle over hoe ver je precies inzoomt op een video, door met twee vingers over het scherm te vegen. Je kunt ook het ingezoomde beeld alle kanten op bewegen, zodat je bijvoorbeeld van de linker- naar de rechterzijde van een video beweegt.

De nieuwe videozoomfunctie werkt vooralsnog alleen in de Foto’s-app. Je kunt in filmpjes van bijvoorbeeld de Video’s-app alleen alleen inzoomen op de ouderwetse manier.

De nieuwe zoomfunctie is slechts één van de vele functies in iOS 9. Apple introduceert in de update bijvoorbeeld ook een proactieve Siri en multitasking op de iPad. De iOS 9-beta is op het moment beschikbaar voor ontwikkelaars. In juli komt er een publieke beta uit, waarna in de herfst iedereen iOS 9 kan installeren.

Via iFun.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2015, 13:15
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, ios 9 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.