Gerucht: ‘iPad in iOS 13 ook te bedienen met een muis’

Apple zou werken aan ondersteuning voor een fysieke muis op de iPad. Hierdoor kan je apps bedienen zonder het scherm aan te raken. Voor ontwikkelaars en professionele gebruikers komt dit goed van pas.

De iPads zijn de afgelopen jaren steeds krachtiger geworden, met als voorlopig hoogtepunt de iPad Pro 2018. Zoals we in onze iPad Pro 2018 review al zeiden, zorgt iOS nog flink voor wat beperkingen als je de iPad als laptopvervanger wil gebruiken. Eén van die beperkingen is het ontbreken van de mogelijkheid om een muis of trackpad aan te sluiten. Daar zou nu verandering in komen, zo hebben meerdere bronnen vernomen.

‘iPad krijgt muis-ondersteuning’

Federico Viticci van MacStories bespreekt in een podcast genaamd Connected de geruchten over iOS 13 en macOS 10.15 van de afgelopen week. In de podcast verklapt hij dat hij gehoord heeft dat Apple werkt aan een mogelijkheid om een muis aan te sluiten op een iPad als onderdeel van de toegankelijkheidsfuncties. Als je door wat voor beperking dan ook het touchscreen niet kan gebruiken, moet deze functie ervoor zorgen dat je de iPad toch kan bedienen. Denk aan speciale trackballs, maar ook een simpele USB-muis.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die de afgelopen week ook de vele details naar buiten heeft gebracht, bevestigt dat hieraan gewerkt wordt. Het zou dus niet zozeer gaan om een standaard optie in de instellingen, maar als onderdeel van de optie Toegankelijkheid. Deze optie zou ook te maken hebben met Apple’s Project Marzipan, waardoor je iPad-apps makkelijker over kan zetten naar de Mac. Aangezien je je Mac bedient met een muis of trackpad, zou deze ondersteuning nu dus ook naar de iPad komen. Bediening op basis van aanraking zal nog steeds de belangrijkste manier zijn waar Apple de nadruk op legt.

De ondersteuning voor een muis zou vooral goed van pas komen bij het gebruik van de nieuwe functies om vensters los te trekken. In iOS 13 is het volgens de geruchten mogelijk om meerdere vensters of panelen van één app met elkaar te gebruiken. Hoewel het anders moet gaan werken op de Mac, zijn er wel veel overeenkomsten. Het gebruik van een muis of een ander accessoire kan dit een stukje makkelijker maken. In de podcast bespreken ze ook een adapter van een Brits bedrijf die het nu al mogelijk maakt om een cursor op het scherm te krijgen.

In onze iOS 13 vooruitblik vind je nog veel meer over de functies die je kan verwachten. Apple onthult iOS 13 tijdens de WWDC 2019, die begin juni van start gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2019, 14:38
Via Via iDownloadblog
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 13, ipad, muis

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.