Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Gerucht: ‘iPad in iOS 13 ook te bedienen met een muis’

Apple zou werken aan ondersteuning voor een fysieke muis op de iPad. Hierdoor kan je apps bedienen zonder het scherm aan te raken. Voor ontwikkelaars en professionele gebruikers komt dit goed van pas.

De iPads zijn de afgelopen jaren steeds krachtiger geworden, met als voorlopig hoogtepunt de iPad Pro 2018. Zoals we in onze iPad Pro 2018 review al zeiden, zorgt iOS nog flink voor wat beperkingen als je de iPad als laptopvervanger wil gebruiken. Eén van die beperkingen is het ontbreken van de mogelijkheid om een muis of trackpad aan te sluiten. Daar zou nu verandering in komen, zo hebben meerdere bronnen vernomen.

‘iPad krijgt muis-ondersteuning’

Federico Viticci van MacStories bespreekt in een podcast genaamd Connected de geruchten over iOS 13 en macOS 10.15 van de afgelopen week. In de podcast verklapt hij dat hij gehoord heeft dat Apple werkt aan een mogelijkheid om een muis aan te sluiten op een iPad als onderdeel van de toegankelijkheidsfuncties. Als je door wat voor beperking dan ook het touchscreen niet kan gebruiken, moet deze functie ervoor zorgen dat je de iPad toch kan bedienen. Denk aan speciale trackballs, maar ook een simpele USB-muis.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1120447708215554049

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die de afgelopen week ook de vele details naar buiten heeft gebracht, bevestigt dat hieraan gewerkt wordt. Het zou dus niet zozeer gaan om een standaard optie in de instellingen, maar als onderdeel van de optie Toegankelijkheid. Deze optie zou ook te maken hebben met Apple’s Project Marzipan, waardoor je iPad-apps makkelijker over kan zetten naar de Mac. Aangezien je je Mac bedient met een muis of trackpad, zou deze ondersteuning nu dus ook naar de iPad komen. Bediening op basis van aanraking zal nog steeds de belangrijkste manier zijn waar Apple de nadruk op legt.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1120450757604646912

De ondersteuning voor een muis zou vooral goed van pas komen bij het gebruik van de nieuwe functies om vensters los te trekken. In iOS 13 is het volgens de geruchten mogelijk om meerdere vensters of panelen van één app met elkaar te gebruiken. Hoewel het anders moet gaan werken op de Mac, zijn er wel veel overeenkomsten. Het gebruik van een muis of een ander accessoire kan dit een stukje makkelijker maken. In de podcast bespreken ze ook een adapter van een Brits bedrijf die het nu al mogelijk maakt om een cursor op het scherm te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=__JjyoB5SBw

In onze iOS 13 vooruitblik vind je nog veel meer over de functies die je kan verwachten. Apple onthult iOS 13 tijdens de WWDC 2019, die begin juni van start gaat.

Bekijk ook

Vooruitblik op iOS 13: verwachtingen en wensen voor de volgende grote update

Dit jaar is het tijd voor iOS 13, maar welke functies kan je verwachten? In deze iOS 13 vooruitblik kijken we naar onze wensen en mogelijke functies. Waar kun je allemaal naar uitkijken?

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone in 2019. Belangrijke vernieuwingen waren de donkere modus, het QuickType-toetsenbord in het Nederlands en Sign in With Apple. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.