Rapha Apple Pencil

iOS 10.3 beta wijst op nauwkeuriger tekenen met Apple Pencil

In de code van iOS 10.3 zijn aanwijzingen gevonden dat Apple nieuwe iPad Pro's met een hogere framerate boven 60Hz wil uitbrengen, zodat je nauwkeuriger kunt tekenen met de Apple Pencil.

Apple heeft nog geen nieuwe iPad Pro’s aangekondigd, maar er lijkt nog iets in de pijplijn te zitten. In de code van iOS 10.3 beta is namelijk te zien dat ontwikkelaars hun apps straks kunnen aanpassen voor variabele framerates. Dit wijst op aanpassingen voor de Apple Pencil en het zou ook kunnen betekenen dat er nieuwe iPad Pro’s aankomen.

Rapha Apple Pencil

Nauwkeuriger tekenen met Apple Pencil

Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith ontdekte in de code van de iOS 10.3 beta dat Apple een schermverversing van meer dan 60Hz gaat ondersteunen. Dit zou vooral interessant zijn voor de Apple Pencil, zodat je nauwkeuriger kunt tekenen en schrijven. Het betekent overigens wel dat het scherm meer energie verbruikt. De Apple Pencil zelf is op de toekomst voorbereid: die kan een extreem hoge verversingsgraad van 240Hz aan, veel meer dan de huidige iPad Pro-schermen aankunnen.

De huidige iPad Pro’s hebben al een verversingsgraad (refresh rate) van 30 frames per seconde bij het bekijken van statische content. Gebruik je de Apple Pencil voor het tekenen, dan gaat dit omhoog naar 60 frames per seconde. Bij de huidige hardware is meer dan 60Hz niet haalbaar, zodat het een aanwijzing kan zijn voor nieuwe iPads. De kans is echter klein dat Apple daarbij voor 240Hz gaat kiezen.

Afhankelijk van iOS 10.3
iOS 10.3 kan elk moment verschijnen, zeker als je bedenkt dat Apple vannacht al een iTunes-update heeft uitgebracht die (deels) afhankelijk is van iOS 10.3.

Er is ook nog een andere mogelijkheid, namelijk dat Apple hogere framerates in iOS-apparaten nodig heeft om augmented reality en/of virtual reality te ondersteunen, de technologie waar al maanden over wordt gesproken. Snellere responstijden zijn nodig om vloeiende beelden te laten zien, zodat je geen hoofdpijn krijgt. De kans dat Apple dit voorjaar al de eerste AR-toepassingen zal laten zien, is echter klein.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2017, 17:15
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen apple pencil, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.