Interview met de koper van de Will It Blend iPhone

iPhoneclub heeft een exclusief interview met de koper van de Will It Blend iPhone; de iPhone die vermorzeld werd in de keukenmachine en vervolgens als zakje gruis verkocht werd op eBay.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub - Interview met koper Will It Blend iPhoneIn alle hectiek van gisteren na de succesvolle gratis software-unlock van de iPhone vonden wij ook een berichtje in onze mailbox van een zekere Cain Ransbottyn, een van onze zuiderburen. Cain blijkt de koper te zijn van de “Will It Blend” iPhone, of beter gezegd: het zakje gruis dat er van de iPhone over is. Het “Will It Blend – the Apple iPhone”-filmpje is inmiddels een van de populairste filmpjes over de iPhone en het leek ons dus een leuk idee om deze sympathieke Belg te vragen voor een exclusief iPhoneclub-interview.

Voor degenen die niet bekend zijn met de “Will It Blend”-serie eerst een korte introductie. Will It Blend zijn zogenaamde viral videos van Blendtec, een blenderfabrikant uit de staat Utah, USA. Blendtec is zo overtuigd van de kracht en kwaliteit van hun blenders, dat ze in elke aflevering een bepaald voorwerp in de blender gooien en kijken of het product de blender overleeft. Aan het begin van elke aflevering vraagt de presentator en eigenaar van Blendtec guitig: “Will It Blend, that is the question”. In een eerdere aflevering was de iPod al eens in de keukenmachine verdwenen, maar de meest populaire aflevering is toch wel waar de toen nog $599 dollar kostende iPhone kennismaakte met de kracht van Blendtec’s keukenapparaat. Het filmpje zie je hieronder:

Je hebt het filmpje ongetwijfeld al eens voorbij zien komen ergens, dus het resultaat van de blenderactie is je bekend. Van de iPhone bleef niets anders over dan een metalen randje en een grote zak zwart gruis. Als ludieke actie plaatste Blendtec de overblijfselen van de iPhone op eBay, waarbij het volgende werd aangeboden:

  • De restanten van de Apple iPhone
  • Een nieuwe Blendtec Total Blender (hetzelfde type waar de iPhone zijn onfortuinlijke lot tegemoet ging)
  • Een “Tom Dickson Is My Homeboy” t-shirt (Tom Dickson is de eigenaar en presentator)
  • Een DVD van de eerste 50 “Will It Blend” video’s

De nieuwe eigenaar van deze veiling met het winnende bod van maar liefst $901 dollar (!) was newmediaventures. Achter die naam blijkt Cain Ransbottyn uit BelgiΓ« schuil te gaan. Hij heeft een video gemaakt voor de website Zatte Vrienden (ZV-Magazine), waar hij vaste bezoeker en blogger is, en die video was onze aanleiding voor het interview.

Wie ben je en wat heb je met de iPhone?
Ik ben een zatte Belg maar zeker gefascineerd door Apple products…
Van Powerbook tot men MacBook naar de bekende iPhone πŸ˜‰

Wat was het idee om de blended iPhone te kopen?
zat geen idee achter… ik vond het leuk om daar eens op te bieden…
en je kon de iphone toch niet gebruiken in Europa… kon ik hem beter
compacter kopen en had ik nog steeds een iPhone die ik kon meenemen
in een plastiek zakje en waar ik nooit zorgen moest hebben dat er een
krasje op ging komen… tot er plotseling een hack public available
kwam πŸ˜‰

Je bent vooral bekend van de website zattevrienden.be (ZV Magazine). Hoe zat was je toen je het winnende bod plaatste?
Niet nuchterder dan anders πŸ˜‰

Wat is zattevrienden.be (ZV Magazine)?
Een site waar je vooral als man thuis voelt… we doen ook aan … euh… mmm.. artistiek naakt ? πŸ˜‰ Vraag en aanbod zeg maar…

Waar heb je je iPhone gekocht en wat heb je ervoor betaald?
In New York in de Apple shop, de volle pot nog, voor de prijsdaling nog… πŸ˜‰

Wat ga je met het zakje gruis en de andere blended iPhone-onderdelen doen?
Bijhouden, het is mobile… en wachten tot er een hack of patch komt… voorlopig al gezocht maar nog geen un-blend-iPhone.zip
gevonden… en een voordeel is, ik heb geen probleem met power conversies, 220 volt, 110 volt, werkt allemaal op mijn zakje gruis… enkel is mijn gruis ook nog simlocked… en de huidige unlock werkt dus niet op mijn zakje!

Heb je het idee dat je een stukje geschiedenis in handen hebt?
Ach… ik heb geschiedenis geschreven dat de Belgen achterlijker en achterlijk worden en meer geld geven voor gruis dan voor het gruis was…

Hoe enthousiast zijn de Belgen over de iPhone?
Wij zijn nooit enthousiast… πŸ˜‰

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2007, 1:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.