Inkomsten uit de App Store analyseren: iPhone Sales Report en App Sales

Met de applicaties iPhone Sales Report en App Sales kun je gemakkelijk de omzet die je als ontwikkelaar in de App Store hebt gemaakt analyseren en in grafiek bekijken.

app sales screenOntwikkelaars die iPhone-applicaties in de App Store hebben gepubliceerd, kunnen met twee nieuwe applicaties zicht op hun verkoopcijfers krijgen. iPhone Sales Report is een Mac-applicatie die €19,90 kost en op grafische wijze de verkoopcijfers laat zien in een cirkel- of lijngrafiek. Je kunt analyses maken op land of regio, periode, per applicatie, per valuta en dergelijke. Maar waarom geld uitgeven als je hetzelfde ook gratis kunt krijgen? De gratis Mac-applicatie App Sales doet namelijk hetzelfde.

iPhone Sales ReportOp de screenshot hierboven zie je App Sales (gratis) en hiernaast de betaalde applicatie iPhone Sales Report. Je kunt de csv-bestanden die je van Apple krijgt in Excel inlezen en zelf grafieken maken, maar met deze twee applicaties gaat het een stuk makkelijker. App Sales leest de gegevens in en rekent alle inkomsten om naar euro’s. Je kunt een cirkeldiagram laten maken, waarmee je in een oogopslag ziet welke landen de beste verkoopresultaten opleveren. Een balkendiagram waaruit je trends kunt aflezen, is ook mogelijk.

Welke je kiest maakt niet zoveel uit: de functionaliteit is vrijwel hetzelfde en ze zijn allebei Engelstalig.

Installeren: iPhone Sales Report (€19,90) en App Sales (gratis)
Via: iPhone-ticker.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2008, 9:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.