Nieuw boek: iPhone SDK Application Development

Jonathan Zdziarski heeft een nieuw boek uitgebracht: deze keer over het ontwikkelen van applicaties met de iPhone SDK.

iphone sdkDe bekende iPhone-hacker Jonathan Zdziarski gaat een nieuw boek uitbrengen; deze keer over het ontwikkelen van applicaties met de iPhone SDK. Eerder schreef Zdziarski al iPhone Open Application Development (over jailbreak-applicaties) en een handboek over iPhone Forensics, die meer op de onofficiële mogelijkheden van de iPhone waren gericht. In het derde boek, dat in januari 2009 uitkomt, leer je applicaties voor de App Store te maken. Het boek legt uit hoe je applicatie schrijft in ‘kale’ code of in visuele tools zoals Interface Builder.


Een pluspunt ten opzichte van de documentatie die Apple zelf heeft uitgebracht is dat het volgens de uitgever begrijpelijk Engels is. Het boek legt ook uit hoe je gebruik maakt van geavanceerde mogelijkheden, zoals uitlezen van sensoren en multitouch-bewegingen, CoreLocation en CFNetwork.
Zdziarski werd vooral bekend door zijn bewering dat Apple een mechanisme heeft ontwikkeld waarmee een zwarte lijst van applicaties kon worden beheerd. Dat werd wereldwijd bekend onder de wat misleidende naam ‘kill switch’.

Het boek is in pre-order te bestellen, onder andere via Amazon:
iPhone SDK Application Development: Building Applications for the AppStore ($23,09)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2008, 11:49
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, developers, sdk, wintersport
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.