iCulture iKids logo

iKids week 51: Toca Blocks, Cut the Rope: Magic en JibJab

In deze iKids gaan we spelen met blokken in Toca Blocks, puzzelen met Cut the rope: Magic en gestige kerstgifjes maken in JibJab.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Twee grote apps voor kinderen verschenen afgelopen week in de App Store: Cut the Rope: Magic en Toca Blocks. In die laatste app kunnen kinderen hele werelden bouwen met geheimzinnige blokjes, in de nieuwste Cut the Rope is monstertje Om Nom terug, en kan hij zichzelf in dieren veranderen. Beide apps durven we jullie blind aan te raden. En om alvast in de kerstsfeer te komen (daar kan je immers nooit vroeg genoeg mee beginnen) bespreken we JibJab, een ElfYourself-achtige app, waarmee kinderen zichzelf en familieleden in grappige kerstgifjes kunnen stoppen.

Cut the Rope: Magic

Eerder deze week was Cut the Rope 2 Apple’s gratis app van de week, en niet geheel zonder reden Opvolger Cut the Rope: Magic kwam een paar dagen later uit. In deze app kan iedereen van 4 jaar en ouder, en dus ook volwassenen, zich weer uitstekend vermaken met puzzels en het schattige beestje Om Nom. Het doel is om het snoep van het beestje, dat door een boze tovenaar is afgepakt, weer terug te vinden. Obstakels overwin je door Om Nom in bepaalde dieren te veranderen. Bijvoorbeeld in een vogel, om naar hoger gelegen snoep te vliegen. Of in een vis, die onder water de boel kan verkennen. Cut the Rope: Magic heeft in-app aankopen, maar handige puzzelaars zouden ook zonder moeten kunnen.

Toca Blocks

Het nieuwste avonturenspel van ontwikkelaar Toca Boca draait geheel om magische blokken, waarmee kinderen van 6 tot 8 jaar als superheld werelden kunnen bouwen. Ieder vierkantje heeft een andere functie – bijvoorbeeld die van een trampoline of een tunnel – en verschillende blokjes op elkaar leveren nieuwe mogelijkheden op. Zo worden een roze en een geel blokje samen een baksteen, die kinderen kunnen gebruiken om huizen mee te bouwen. Door deuren te openen kom je steeds in een andere wereld terecht, om je aldaar met nieuwe blokken een weg te banen. Zoals we van Toca Boca gewend zijn is deze app weer een lust voor het oog, met geestige superhelden (mét cape en masker natuurlijk) en animaties.

JibJab

JibJabOm het fenomeen ElfYourself kunnen we eigenlijk niet meer heen. Steeds meer apps met manisch dansende kerstpoppetjes vinden hun weg naar de App Store. Naast ElfYourself en Dancing Elf Booth zijn ook het minder bekende StoryBots en iPhone app JibJab noemenswaardig. In Storybots plakken kinderen foto’s van henzelf, vrienden en familie op winterse figuurtjes, die in een geanimeerd filmpje allemaal kerstige ongein uithalen. Het bijbehorende liedje is nét irritant genoeg om dagen in je hoofd te blijven zitten. Storybots heeft helaas maar een kerstboodschap in de aanbieding, maar JibJab biedt gelukkig meer keuze. Die app laat kinderen tientallen kerstgifjes maken en versturen, wederom voorzien van eigen foto’s. Laat opa in een kersttrui een gek dansje doen of plak het hoofd van mama op een dikke kerstman. Ga er als ouder vooral even naast zitten. Zo kan je zien of kinderen hun creaties niet naar de verkeerde verzenden en fijn samen lachen gieren brullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.