iCulture iKids logo

iKids week 19: Dr. Panda’s Speelgoedauto’s, Blendimals en meer

In de iKids van week 19 gaan we leren piano spelen, is er een nieuwe kaart beschikbaar in Dr. Panda's speelgoedauto en mixen we dieren in Blendimal.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoIn de iKids van dit weekend komen weer een aantal vrolijke apps van bekende én minder bekende ontwikkelaars aan bod. Een leuke nieuwkomer in die laatste categorie is Blendimals, een platformer waarbij kinderen hun eigen superdieren kunnen creëren. Met Spelen en zingen kunnen kinderen vanaf twee jaar kennismaken met pianospelen en zingen, met gekleurde toetsen in plaats van muzieknoten. Tot slot kreeg Dr. Panda’s Speelgoedauto’s een fijne update, met een geheel nieuwe kaart om op rond te rijden en voertuigen te besturen. Er valt, kortom, weer genoeg nieuws uit de App Store te ontdekken.

Spelen en zingen – Piano voor kinderen

Er zijn behoorlijk wat applicaties in de App Store die beweren de Mozart in je kleine spruit naar boven te halen, maar het Nederlandstalige Spelen en zingen springt er op een paar vlakken bovenuit. In de vrolijke applicatie kunnen kinderen van 2 tot 7 jaar Nederlandstalige en internationale liedjes leren spelen met behulp van gekleurde toetsen, in plaats van lastige (en saaiere) muzieknoten. Denk aan Poesje mauw, Ik zag twee beren broodjes smeren en In de maneschijn. In het Nederlands zijn er twaalf liedjes beschikbaar, waarvan twee nummers gratis te spelen zijn. Voor het volledige pakket aan Hollandse nummers betaal je €2,99. Wie geen zin heeft om zijn portemonnee te trekken kan ook eens naar de gratis liedjes in andere talen kijken, zoals Twinkle, twinkle little star, of het bekende Head, shoulders, knees and toes.

Spelen en zingen - Piano voor kinderen

Dr. Panda’s Speelgoedauto’s

Dr. Panda’s Speelgoedauto’s is een populair spel waarin kinderen van 2 tot 4 jaar steden kunnen verkennen door in allerlei verschillende voertuigen achter het stuur te kruipen. Deze week heeft de app, een jaar na het verschijnen van de applicatie, een leuke nieuwe update gehad. De makers hebben een spiksplinternieuwe kaart toegevoegd, waarmee kinderen een zonnig stadje aan de kust kunnen ontdekken. Dat betekent nieuwe auto’s om te besturen, maar ook allerlei boten, motoren en een veegwagen om de straten mee schoon te krijgen. Al met al een mooie uitbreiding van de app. Handig: in Dr. Panda’s Speelgoedauto’s is het ook mogelijk om meerdere voertuigen tegelijk te besturen en zo samen met andere kinderen te spelen.

Blendimals

Blendimals is een grappig spel voor kinderen van negen jaar en ouder, dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. Zoals de naam al weggeeft draait het in deze app om het mixen van dieren, en wel om strategische doeleindes. De applicatie is namelijk een plaformer met obstakels die alleen bepaalde dieren kunnen omzeilen. Mix bijvoorbeeld een mol met een konijn om over gevaarlijke gaten te springen en door grond heen te graven. Onderweg moeten kinderen deuren openen en bommen ontwijken om uiteindelijk een raket te bereiken die hen naar de maan schiet. Om de zoveel levels kun je een nieuw dier vrijspelen, die weer hun eigen kwaliteiten hebben om je verder te helpen in het spel. Leuk gedaan! De instructies voor Blendimals zijn in het Engels maar verder maakt het spel geen gebruik van taal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.