IKEA slimme verlichting TRÅDFRI, lamp op kastje

IKEA gaat Tradfri-lampen vervangen door nieuwe met Zigbee 3.0 producten

Niet alleen de Tradfri-app krijgt een nieuwe naam: ook de lampenserie zal voortaan onder de naam Home Smart in de winkel liggen. Bovendien komen er in augustus en oktober nieuwe producten in het assortiment, ook onder de naam Home Smart. De lampen krijgen ondersteuning voor Zigbee 3.0.

IKEA-lampen met Zigbee 3.0

Eerder wijzigde Ikea al de naam van de app van Tradfri naar Home Smart. Binnenkort zou dat ook kunnen gaan gelden voor de lampen, al is dat nog niet helemaal zeker. De Duitse IKEA-site wekt in ieder geval die indruk, al staat bij de individuele producten nog wel de naam Tradfri. De meeste verlichtingsproducten worden in augustus vervangen door nieuwe. Er zal vaak een vergelijkbaar verlichtingsproduct voor in de plaats komen, maar de specs zoals lichtopbrengst, energieverbruik of het formaat kunnen wel iets afwijken. Informatie over prijzen is nog niet bekendgemaakt, maar ze zouden mogelijk iets lager liggen.


Een positieve verbetering is dat de lampen voortaan werken met Zigbee 3.0, dat ervoor zorgt dat producten onderling beter met elkaar samenwerken. Het moet ook de samenwerking met Philips Hue makkelijker maken.

IKEA Tradfri startset

Wat de nieuwe producten betreft heeft IKEA nieuwe verlichtingssets gepland, waaronder een bundel met drie lampen, een hub en afstandsbediening. IKEA verkocht eerder al een soortgelijke startset (zie foto), maar met twee lampen. Naast de normale bewegingssensor komt er een vochtbestandige variant voor de badkamer. Dat geldt ook voor de afstandsbediening, die eveneens een rating IP44 krijgt.

IKEA gaat ook voor het eerst een kleurenlamp met kleine fitting (E14) uitbrengen. Voorheen was deze alleen in wittinten te gebruiken. IKEA heeft de wijzigingen al bevestigd maar wilde niets zeggen over de naamswijziging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.