iGameboy: maak van je iPhone een Gameboy

iGameboy is een thema voor Winterboard dat de iPhone er net zo laat uitzien als je oude Gameboy Classic. Zoals voor elk thema, is ook voor dit thema een jailbreak en installatie van Winterboard nodig.

iGameboyDe iPhone is een apparaatje voor mensen die van gadgets houden. Voor de gadgetfreak met nostalgische gevoelens is er nu iGameboy. iGameboy is een thema voor Winterboard dat de iPhone er net zo laat uitzien als je oude Gameboy Classic. Zoals voor elk thema is ook voor iGameboy een jailbreak en installatie van Winterboard nodig. Developer Rob Sheridan heeft geprobeerd de Gameboy zo precies mogelijk na te maken, tot de grove pixel-icoontjes en monochrome kleuren aan toe.

gameboy iphoneSheridan heeft besloten het thema in twee uitvoeringen uit te brengen: één met toetsen en één met het volledige Gameboy-scherm erop. Bij de versie met toetsen wordt aangeraden de Five Icon Dock-tweak te gebruiken, omdat de originele Gameboy ook vijf knoppen had. iGameboy gebruikt deze knoppen voor SMS, mail, telefoon, Safari en de camera.

Om helemaal in Gameboy-stijl te blijven is een Gameboy-emulator op de iPhone wel zo welkom. We schreven al eerder over gpSPhone voor iPhones met 1.x firmware. gpSPhone is er ook voor 2.x firmware, en valt hier te downloaden. Ook hiervoor is een jailbreak en Cydia vereist.

Dit nieuwtje is geschreven door Christiaan Widdershoven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2008, 16:34
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.