iCulture Weekly #5 nu online te bekijken (video)

iCulture Weekly #5 is nu ook on-demand via YouTube te bekijken. In deze aflevering: iTunes Festival en andere muziekapps, teveel koopjes in de App Store, als App van de Week de nieuwe versie van Uitzending Gemist en als ontwikkelaar hebben we TaxiID.

iCulture Weekly leaderiCulture Weekly is de wekelijkse webcast van iPhoneclub/iPadclub en The Crowds. Wekelijks bespreken presentatoren Erwin Blom en Gonny van der Zwaag de ontwikkelingen rondom iPhone, iPad en Apple. Dankzij sponsor KPN kunnen we deze serie pilotafleveringen maken. Wie niet in de gelegenheid was om afgelopen woensdag om 16:00 uur live mee te kijken, vindt hieronder de samenvatting en de YouTube-versie.

In deze vijfde aflevering kwamen de volgende onderwerpen ter sprake:

We beginnen de aflevering met nieuws over muziek, om precies te zijn: de applicatie van Soulwax. De Belgische broers zijn een radiostation gestart (te beluisteren via de app) waarmee je 24 uur per dag naar Soulwax kunt luisteren. Ook prominent in de aandacht deze maand: het iTunes Festival. Dit muziekfestival van Apple duurt de hele maand juli en is ook via een speciale app te volgen. In de app zie je welke bands optreden, je kunt live kijken tijdens de concerten en je kunt na afloop hoogtepunten van optredens zien. Is het teveel moeite om naar Londen te gaan, dan is er ook de app Songkick Concerts, die je de weg wijst naar optredens van favoriete artiesten bij jou in de buurt. Een app die we ook noemen is Concierge, met een soortgelijke insteek.

iTunes-festival-london

De app van de week is Uitzending Gemist, die binnenkort in versie 2.0 beschikbaar komt. De nieuwe app is aangepast voor de iPad en biedt onder andere ondersteuning voor AirPlay. Ook is er sprake van adaptive streaming: de stream past zich aan de beschikbare bandbreedte aan.

taxiid-appDe ontwikkelaar is deze week taxiID. Deze nieuwe aanbieder wil de taximarkt transparanter maken met een app. Je kunt via een iPhone- of Android-app zien waar de taxi’s rondrijden, hoeveel ze kosten en hoe goed ze door andere passagiers worden gewaardeerd. Jaap Koeman van taxiID vertelt wat zijn dienst zo bijzonder maakt. Als passagier betaal je niets extra’s, maar de chauffeur moet 1 euro per rit afdragen. Bij de introductie van dit onderwerp laten we een filmpje van Uber zien, een Amerikaanse dienst die meer gericht is op het inhuren van privéchauffeurs in auto’s waar geen taxibordje op zit.

Bij de interessante apps hebben we deze keer twee stuks gekozen:

  • Saver, een app waarmee je uitgaven kunt vastleggen en dat hetzelfde fraaie ontwerp heeft als applicaties zoals Reeder of Tweetbot. De app kost €2,39.
  • Roamler, een app waarmee je geld kunt verdienen door klusjes uit te voeren. De app draait nog in een beperkte beta en is alleen te gebruiken als je een uitnodigingscode hebt. Met Roamler kun je leuke bedragen bijverdienen door bijvoorbeeld probleemsituaties op straat of in winkels te fotograferen.

dangletIn Buzz bespreken we eerst de Danglet, een pols- en nekkoord voor de iPhone. Deze is voor €14,95 te koop via shopipad.nl en bestaat uit een koord met een aansluiting voor de dock connector. Zo kun je je iPhone bij je dragen, ook als je geen broekzakken hebt. Het tweede onderwerp in Buzz gaat over kunst op de iPad. Kunstenaar Willem van Veldhuizen maakt elke dag een tekening met de app Brushes en publiceert dit op de website 365dagenkunst.nl. Wie het complete filmpje uit de uitzending wil terugzien kan ook terecht op Vimeo.

Het komt allemaal langs in aflevering 5 van de iCulture Weekly!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2011, 11:53
Categorie Achtergrond
Onderwerpen fast moving targets, iculture weekly, webcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.