iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 9 mei 2014

Vandaag op iPhoneclub en iPadclub: spectaculair nieuws over Apple's mogelijke overnameplannen van Beats, mogelijk al een nieuwe iPhone in augustus en meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dr. DreDe klapper van vandaag was natuurlijk het verhaal van net na middernacht dat Apple van plan is Beats by Dr. Dre in te lijven voor het toch wel forse overnamebedrag van 3,2 miljard dollar. En wat zijn ze met het bedrijf van plan? Wat gaat er met de muziekdienst Beats Music en de bekende grote koptelefoons gebeuren. Komt Dr. Dre bij Apple werken? De geruchtenmolen draait op volle toeren. Dat geldt ook voor de iPhone 6, die mogelijk toch een maand eerder op de markt komt. Althans, het “kleinere” model met 4.7″ scherm. Een grotere iPhone 6 zou dan later beschikbaar kunnen zijn, zelfs al in september. Natuurlijk hebben we ook weer mooie apps besproken en staat Bart stil bij de fraaie platformer Last Inua. Veel leesplezier!

Nieuws

  • Absoluut hét nieuws van de dag: Apple zou mogelijk volgende week al de overname van Beats Electronics, bekend van de Beats by Dr. Dre koptelefoons, bekend gaan maken. Naar verluidt is er een overnamebedrag van rond de 3,2 miljard dollar mee gemoeid.
  • Videostreamingdienst Netflix zal in Nederland voor nieuwe klanten de abonnementsprijs gaan verhogen naar 8,99 euro per maand. Maar goed nieuws voor bestaande klanten: zij blijven maar liefst 2 jaar het oude maandbedrag van €7,99 betalen.
  • Videoland Unlimited is een videostreamingdienst dichter bij huis. Videoland is binnenkort beschikbaar voor het grote publiek voor je iPhone en iPad, maar wij mochten de dienst alvast uitvoerig bekijken. Onze bevindingen, óók over de erotische content, lees je in een uitgebreid relaas.
  • Volgens het Taiwanese Economic Daily News zou Apple de jaarlijkse introductie van een nieuwe iPhone met een maand willen vervroegen. De iPhone 6 met 4.7″-scherm zou niet zoals verwacht in september komen, maar al in augustus. Een model met groter 5.5″ scherm zou dan in september beschikbaar moeten zijn.
  • Warenhuis V&D is bezig met een compleet nieuwe winkelstrategie en onderdeel daarvan is de inzet van tablets en iBeacons op de winkelvloer. V&D wil klanten helpen door artikelen meteen te bestellen mocht iets onverhoopt uitverkocht zijn.
  • Een opmerkelijke bedrijfstransfer; Ari Partinen, dé camera-expert bij Nokia en daar verantwoordelijk voor de Pureview-lijn, stapt over naar Apple. Krijgen we nu ook 41 megapixelcamera’s in onze iDevices?
  • Apple gaat bij het EasyPay-systeem de iPod touch inruilen voor een iPhone 5s, met pinpaslezer en RFID.
  • Facebook stopt met de apps Poke en Camera. Poke had een alternatief voor Snapchat moeten worden, maar mislukte behoorlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=s2e5ZibypDk

Accessoires

  • Op Kickstarter zoekt de gevestigde accessoiremaker Satechi naar medestanders voor het op de markt brengen van de GoRemote, een waterdichte iPhone-afstandsbediening.
  • De iRing is toch realiteit! Met de gelijknamige accessoires van het bekende IK Multimedia, gespecialiseerd in muziekaccessoires, kun je via de FaceTime-camera van je iPhone bepaalde muziekapps bedienen.

Apps

  • De bekende leeslater-app Instapaper 5.2 heeft nu de mogelijkheid gekregen om blokken tekst te markeren. Prettig is dat gemarkeerde teksten gesynchroniseerd worden tussen je verschillende iDevices.
  • De fraaie platformgame Last Inua is een eskimoverhaal over een zoontje dat drie goden moet aandoen om de vloek van een kwade geest te doorbreken. In de Last Inua speel je co-op tussen vader en zoon, die elk specifieke krachten bezitten. Dit spel speel je niet even tussendoor en het liefst geconcentreerd met koptelefoon op voor maximaal speelplezier.
  • Goed nieuws voor fans van simulatiegames: het prachtige ‘1849’ doet je terugkeren naar het jaar van van de goldrush in San Francisco. De game is geïnspireerd door oude pc-klassiekers als de originele Anno en Caesar II. Lekker zelf aan de gang dus!
  • Misschien plof je net op de bank na een uit de hand gelopen vrijmibo, maar lees voor de volgende keer toch even over de handige app DrinkAdvisor. Die app geeft je een overzicht van bars in meer dan 130 steden, waaronder Londen, New York en Parijs, maar ook Amsterdam en Rotterdam. De handige app heeft ook een optie om met vrienden af te spreken en een catalogus met recepten voor cocktails en andere alcoholische versnaperingen.
  • Met de verrassende app Scavify voer je vooraf bij de dienst gemaakte speurtochten uit op je iPhone of iPad. De app biedt voortgang, real-time leaderboards en is er een live fotostream waarin alle voltooide foto-taken in komen te staan.
  • Je foto-app een onoverzichtelijke warboel? Flavyr is niet de eerste app die belooft je foto-app te ordenen, maar wel eentje met een optie die andere apps nog niet bieden; het delen van geordende albums naar social media.

Rubrieken

  • Ook vandaag vind je in iCulture Deals de laatste aanbiedingen voor je iPhone, iPad of andere Apple-producten.
  • In de iCulture Speelt bespreken we onze Game van de Week: de prachtige simulatiegame 1849. Een ander – bekender – simulatiespel heeft een bijzondere toevoeging gekregen; in The Sims Freeplay is het nu mogelijk om paarden te houden, inclusief verzorging, stallen, enzovoorts. Verder komt de match-3-meets-rpg game Knights of Puzzelot aan bod.
  • Het stierenrenspel Stampede Run is Apple’s gratis App van de Week.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV Ussie iPhone selfie groep

  • De iPhone- en iPad-app van Marktplaats (gratis) heeft een kleine, maar belangrijke update gekregen. Het is nu mogelijk een account aan te maken in de applicatie. De gevolgen zijn groot: het betekent dat je de handelssite nu volledig kan bedienen op het touchscreen. De site heb je niet meer nodig.
  • De gratis e-mailapp LightMail (gratis), die ook geschikt is voor Hotmail- en Outlookaccounts, optimaliseert de weergave van e-mails nu voor je telefoon. Dat betekent grotere tekst en minder opsmuk bij het lezen. Er is een nieuwe, gecategoriseerde inbox en de stabiliteit en scrollsnelheid zijn opgevoerd. Ook handig: nieuwe mails worden nu opgehaald in de achtergrond onder iOS 7, zodat je ze meteen ziet als je de app opent.
  • Een selfie voor een groep: een Ussie (€0,89, afgebeeld). Daarvoor heeft de Nederlandse ontwikkelaar Sander de Koning een app gemaakt, waarin je bij het nemen van een foto zowel de achter- als voorcamera van de iPhone gebruikt. Je kan een foto opmaken met filters en tekst. Verschil met selfie-apps is er eigenlijk niet. De naam is vooral een geinig trucje.
  • BMI Balance (gratis) is de nieuwste app van Nico Jansen (niApps) en is een gratis te downloaden applicatie om je ideale gewicht-lengteverhouding mee in de gaten te houden en te loggen. De ontwikkelaar achter RitMeister laat je behalve gewicht en daarmee je BMI, ook je bloeddruk vastleggen.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.