iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 28 februari 2014

Vandaag op iPhoneclub en iPadclub: belastingaangifte doen op de iPad, nieuwe cijfers over de Apple TV en Apple belooft verbeterde Touch ID herkenning.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

belastingdienst fotoHet grootste nieuws van vandaag vind je niet op iPhoneclub, maar op iPadclub. Het tijdperk dat we de computer aan de kant zetten en belastingaangifte doen op de iPad, komt dichterbij. Vanaf zaterdag 1 maart kunnen maximaal 200.000 mensen een tabletapp voor iPad en Android downloaden, waarmee ze de belastingaangifte kunnen doen. Dat werkt natuurlijk alleen als je een standaardburger bent, met niet teveel lastige aftrekposten. Maar het is wél de eerste keer dan het kan. Wij vroegen de Belastingdienst hoe het werkt en waarom je geen belastingaangifte op de iPhone kunt doen.

Nieuws

Apps

Vaste rubrieken

  • In iCulture Deals weer veel leuke koopjes, zoals de afgeprijsde game Final Fantasy IV.
  • Speel je liever een spelletje, dan is iCulture Speelt jouw rubriek. We keken naar Moshi Karts en Card City Nights.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV DrumPerfect Nederlandse iPad app

  • Vanaf nu heb je geen apart account meer nodig om Pocket (gratis) te gebruiken. De applicatie waarin je bewaarde artikelen zonder internetverbinding kan teruglezen en foto’s kan terugkijken, steunt nu ook op Google om mee in te loggen. Verder kan je nu ook offline artikelen doorsturen naar notitie-app Evernote.
  • Het Rotterdamse ‘shopping center’ Alexandrium (gratis) heeft haar eigen iPhone-app totaal vernieuwd. Als klant heb je daarmee niet alleen een plattegrond van het winkelcentrum bij de hand, maar je komt ook in aanraking met acties van de verschillende winkels. Een agenda laat bovendien zien wat er zoal te doen is.
  • Drumritmes maken zonder er zelf je armen voor moe te slaan: dat kan met de Nederlandse iPad-app DrumPerfect (€13,99, afgebeeld) van Marinus van de Molengraft. Je stelt maximaal 16 verschillende slagen in, zodat je een gedetailleerd ritme samenstelt. Dat kan je daarna exporteren naar AudioShare, AudioCopy2, SoundCloud en Dropbox.

Reageren kan op afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2014, 11:59
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.