iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 24 juni 2014

Vandaag op iCulture: iPhone 6-modellen tegelijk verkrijgbaar, Path Talk piekt te vroeg, Facebook toont onbekende vriendsuggesties, speciale overheidsspyware geeft toegang tot iPhones en iPads en nog veel meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Facebook suggestiesOpmerkelijk nieuws vandaag: beveiligingsonderzoekers hebben speciale spyware ontdekt waarmee tientallen overheden toegang kunnen krijgen tot je iPhone en iPad, met alle gevolgen van dien. Ook duiken we in de privacy van ‘s lands populairste sociale netwerk. Je hebt ze vast wel eens gezien: suggesties voor vrienden op Facebook, maar die zijn sinds kort wel heel accuraat. Hoe weet Facebook ineens dat je bepaalde mensen kent? En Path gaat de berichten-app-oorlog aan met het nieuwe Path Talk, maar is het wel verstandig om de app nu al te introduceren?

Alleen op iCulture

Nieuws

Apps

  • Spotify-concurrent Deezer heeft nu ook ondersteuning voor de Chromecast en laat je muziek in hogere kwaliteit luisteren.
  • E-mailapp Mailbox heeft in de laatste update zijn veegbewegingen een stukje handiger gemaakt.
  • De populaire dagboek-app Day One laat je je blogs voortaan ook meteen op Tumblr publiceren.

Accessoires

  • De nieuwe Hue Tap-lichtschakelaar is nog moeilijk verkrijgbaar, maar de Hue-app is alvast bijgewerkt om het nieuwe accessoire te ondersteunen.
  • De TabletRiser is een Nederlandse vinding gericht op ergonomisch gebruik van je iPad.
  • Niet alleen Apple werkt aan betere integratie van huisautomatisering. Fabrikant Nest – sinds kort eigendom van Google – wil Nest-apparaten ook met andere apps en hardware laten praten.
  • De Withings Activité lijkt op een traditioneel horloge, maar in werkelijkheid is het ook een fitnesstracker.

Onze rubrieken

  • ‘Flying Dutchman’ Robin van Persie heeft niet één, niet twee, maar drie Flappy Bird-klonen waarin hij centraal staat. In de iCulture speelt zetten we ze alledrie tegenover elkaar.
  • In de iCulture Deals onder meer een strakke iPhone-jukebox, iTunes-tegoedkaarten met korting en veel apps.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
tvgids beginscherm kaarten vegen

  • De iPhone-app van TVGiDS.tv (gratis) zet zijn fout recht. De applicatie introduceerde onlangs een fancy vernieuwde hoofdpagina (afgebeeld), waarin je met vegen en tikken tussen informatie wisselde. Die viel niet in de smaak, en daarop reageert Mobile Pioneers met een update. Je kan op het hoofdscherm nu eenvoudig schakelen tussen Nu & Straks, Films en Primetime. De suggesties bovenaan zijn nu doorscrollbaar in plaats van weg te swipen. Een grote vooruitgang.
  • E-mail, agenda, afspraken maken en bijlages. Dat is de combinatie van de goede applicatie Acompli (gratis), en die is nu licht aangepast. De agendanotificaties zijn verbeterd, de stabiliteit en snelheid zijn extra aangezwengeld en er is een inbox zero scherm voor als je even geen mails meer hebt weg te werken.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.