Beacon in bierdopje geeft toegang tot films

Met een iBeacon in bierdopjes krijg je toegang tot films. Een Russisch reclamebureau heeft het idee bedacht en demonstreert het aan de hand van Grolsch-flesjes.
mobilemarketing.nl - · Laatst bijgewerkt:

grolsch movie unlockedHet Russische webbureau Heads to Heads heeft een nieuwe manier gevonden om voor films te betalen. Met de Movie Unlocker heb je geen creditcard meer nodig als je naar een betaalde film wilt kijken. Je koopt een flesje bier in de supermarkt en tikt met het bierdopje tegen de iPhone of iPad. Een beacon, die verstopt is in het bierdopje, stuurt het Bluetooth-signaal naar je toestel en geeft je automatisch toegang tot de film. De Russen laten in een video hieronder zien hoe het werkt met een Grolsch-flesje.


Of Grolsch ook op deze manier gratis toegang gaat geven tot films, is nog even de vraag. Maar de Russen laten wel zien dat de technologie inzetbaar is bij allerlei partnerbedrijven. De Bluetooth-tag in het flesje bevat een unieke code die naar de partnerwebsite wordt overgedragen, geverifieerd wordt en geeft toegang tot bepaalde content. Movie unlocker is geschikt voor elk toestel met Bluetooth, dus ook je laptop.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Dit artikel is een aangepaste herpublicatie van Adformatie/mobilemarketing.nl, geschreven door Richard Otto (@RichardOtto).

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.