Hou meer geheugen vrij op je iPhone dankzij virtueel geheugen (jailbreak)

Heb je veelvuldig last van een stotterende en haperende iPhone 2G/3G én je iPhone is gejailbreakt, dan loont het de moeite iPhoneVM te installeren.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

cydiaOf je nu achter een Windows-pc of Mac zit, de kans is groot dat het besturingssysteem over meer geheugen beschikt dan er fysiek in je pc is geïnstalleerd. Hoe dat kan? Eenvoudig: door een gedeelte van de harde schijf te reserveren en als virtueel geheugen in te zetten. In Windows leidt dit tot de bekende swapfile. Het voordeel van virtueel geheugen is dat je het interne geheugen van je pc zo groot kan maken als je harde schijf. Een nadeel is er ook: de harde schijf is aanzienlijk trager dan een geheugenreepje, dus er treedt altijd een afname in snelheid op. Interessant is dat deze truc nu ook op de iPhone kan worden uitgehaald. Zo hou je meer werkgeheugen vrij, wat leidt tot een sneller reagerende iPhone.

Iedereen met een iPhone 2G of 3G zit wel eens in de situatie dat zijn iPhone nauwelijks meer reageert. Het geheugen is dan ‘volgelopen’ en er rest weinig dan een herstart van de iPhone of een speciaal tooltje dat het geheugen weer opschoont. Dat de iPhone 3GS hier niet of nauwelijks last van heeft, komt door de dubbele hoeveelheid intern werkgeheugen. Het gebeurt zelden dat applicaties de gehele geheugenruimte van de 3GS benutten.

Heb je veelvuldig last van een stotterende en haperende iPhone 2G/3G én je iPhone is gejailbreakt, dan loont het de moeite iPhoneVM te installeren. Deze applicatie maakt virtueel geheugen aan in de vorm van een swapfile op het interne flashgeheugen. In de applicatie kan je aangeven welke processen je in het normale werkgeheugen wilt laten uitvoeren (zoals de standaard iPhone-processen) en welke processen en applicaties van het virtueel geheugen gebruik moeten maken. Een goede balans zorgt ervoor dat je nooit zonder werkgeheugen komt te zitten en je iPhone lekker vlot blijft. iPhoneVM vereist een reboot na installatie.

De in dit artikel eerder vermelde repository is verwijderd omdat deze zaken aanbiedt waar iPhoneclub.nl niet achterstaat. Wij excuseren ons voor deze nalatigheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:06
Categorie Jailbreak
Onderwerp cydia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.