Hoera, dit kan de iPhone niet: screenshots maken door te schudden

Windows Mobile heeft een revolutionaire nieuwe applicatie gekregen: Shake And Save, een applicatie waarmee je screenshots kunt maken door je toestel te schudden. Geniaal! De iPhone kan dat niet, lekker puh!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

shake and save windows mobileWie de recente opening van de eerste Microsoft Store heeft gezien, zal moeten beamen dat Microsoft wel erg sterk naar de inrichting en personeelsoutfits van de Apple Store heeft gekeken. Er is echter ook een verschil: het personeel is minder hip en alles ziet er net even goedkoper uit. Heeft Microsoft niets beters te doen dan Apple imiteren?

Toch niet helemaal, want er is nu een applicatie voor Windows Mobile verschenen die iets bijzonders kan: screenshots maken door te schudden. Zo’n applicatie is op de iPhone onmogelijk, omdat deze slechts één applicatie gelijktijdig actief kan hebben. Door het ontbreken van multitasking zou een externe ontwikkelaar nooit een dergelijke applicatie kunnen maken. Bij Windows Mobile kan het wel. De applicatie Shake And Save slaat de screenshots naar wens op in png-, bmp-, gif- of jpeg-formaat.

ShakeAndSave htcDe Windows Mobile-fansite MSMobiles.com schrijft enthousiast over de nieuwe applicatie: eindelijk iets dat de iPhone niet kan! Maar eigenlijk is het niet eens iets bijzonders, want de iPhone kan screenshots maken zonder dat je überhaupt software hoeft te installeren, gewoon door de homeknop en aan/uitknop in te drukken. Het platform dat veel meer een screenshot-oplossing nodig heeft is Android: daar moet je een (betaalde) applicatie aanschaffen of de Android SDK installeren om überhaupt screenshots te kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 19:22
Categorie Apple
Onderwerp windows mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.