hi-microsim

KPN Hi gaat vanaf 5 juli microsim leveren voor iPad 3G

Hi gaat vanaf maandag 5 juli de microsimkaart leveren aan klanten. De operator raadt het zelf knippen van simkaarten af.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hi-microsimKPN-dochter Hi gaat per 5 juli de microsimkaart leveren aan klanten. Dat is te vinden op het intranet van het bedrijf. Het gaat om een ‘Hi Micro-SIM Kaart 64 kB’ die gebruikt kan worden in de Apple iPad 3G en iPhone 4. Hi verwacht dat er steeds meer producten op de markt zullen komen, die gebruik maken van de microsim. Vanaf aanstaande maandag kunnen klanten contact opnemen met de Klantenservice op 1200 of 06-12001200. Het zelf knippen van een microsimkaart raadt de operator af.

De klanten krijgen er een adapter bij om het simkaartje ook in toestellen met normaal simkaartslot te kunnen gebruiken. Zoals aangegeven zit er 64 kB geheugenruimte op, voldoende voor 250 telefoonnummers en 100 e-mailadressen onder een naam van maximaal 12 letters. Er is ook ruimte voor 25 sms-berichten van 160 karakters. Die cijfers zijn op zich niet zo interessant, aangezien gebruikers hun gegevens al in het interne geheugen van het apparaat opslaan.

hi-microsimDe aankondiging legt ook uit voor wie de microsimkaarten zijn bedoeld:

Belangrijk! Deze Hi Micro-SIM kaart 64 kB wordt door Hi geïntroduceerd voor klanten die een iPad of iPhone 4 hebben of (elders) aanschaffen, maar wel gebruik (willen) maken van een Hi abonnement. Alleen nieuwe klanten en bestaande klanten (die in het bezit zijn van toestellen, met het oude formaat simkaart) en die over willen stappen naar een iPad of iPhone 4, hebben dus de nieuwe Hi Micro-SIM kaart 64 kB nodig.

Hi heeft ook een lijst met veelgestelde vragen gemaakt:

1. Wat is micro-SIM?
Micro-SIM is een nieuwe formaat SIM kaart, ook wel bekend als type 3FF wat staat voor 3de form factor. De eerste, 1FF, was het creditcard formaat (gebruikt in de eerste GSM-toestellen medio jaren 90). De huidige SIM kaart is de 2FF.

2. Is de micro-SIM technisch anders dan het huidige type SIM kaart?
Nee, huidige SIM- en micro-(U)SIM kaart zijn technisch 100% identiek, verschil zit alleen in het formaat.

3. In welke toestellen en andere apparaten past de Hi Micro-SIM kaart?
De eerste apparaten waarin een micro-SIM past zijn de iPad (3G-model; multimedia apparaat (tablet pc)) en iPhone4 (introductie 24 juni 2010 in de VS), beide van Apple. Verwacht wordt dat er steeds meer producten op de markt komen die met een micro-SIM werken.

4. Ik wil mijn huidige SIM kaart zowel voor mijn iPad als voor mijn huidige iPhone 3G(S) gebruiken, kan dit?
Dit is niet mogelijk omdat je huidige SIM kaart niet in de iPad past, te groot is. Hi biedt u een oplossing in de vorm van een andere, kleinere SIM kaart met een adapter. Deze zogenaamde micro-SIM kaart kun je in de iPad stoppen. En wil je jouw iPhone 3G(S) gebruiken, dan kun je de micro-SIMkaart in de adapter stoppen en deze vervolgens in jouw iPhone 3G(S).

5. Hoe kan ik aan een dergelijk adapter komen of eventueel kopen?
U kunt hiervoor bellen met onze Klantenservice op 1200 of 06-12001200

6. Ik heb gelezen en/of op internet gezien dat je zelf de gewone/huidige SIM kaart kan knippen naar een micro-SIM formaat, is dit echt mogelijk?
Dit raden wij af. De SIM kaart is een gevoelig product en kan hierdoor gemakkelijk worden beschadigd. Je loopt hiermee het risico dat de kaart niet of slecht functioneert met alle gevolgen van dien.

7. Welke gevolgen kunnen zich voordoen als ik zelf mijn SIM kaart knip?
Je kunt de kaartlezer van je toestel beschadigen, het apparaat kan geen (data)verbinding meer krijgen met het netwerk, het apparaat en/of je SIM kaart doen het niet meer. Als je SIM kaart het niet meer doet betekent dit dat ook al je contacten, opgeslagen op je SIM kaart, verloren zijn gegaan.

8. Ik heb een Duocard. Kan ik deze omzetten naar een duo micro-SIM?
Nee, er bestaat geen Duocard voor deze micro-SIM. Hi sluit niet uit dat deze er in de toekomst zal komen.

hi microsim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2010, 22:37
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.