Gorillaz iPad-album nu te beluisteren

De Gorillaz hebben hun iPad-album uitgebracht. Deze is als streaming audio te beluisteren of te downloaden als je lid bent van de fanclub.

gorillaz ipadDamon Albarn kondigde het in november al aan: het nieuwe album van de Gorillaz is volledig gemaakt op een iPad en zou rond de kerst beschikbaar komen. Vandaag is het zover: je kunt het complete album ‘The Fall’ volledig beluisteren als streaming audio. Leden van de Gorillaz Sub Division-fanclub (£29,99 per jaar) kunnen het album gratis downloaden. The Fall bevat 14 nieuwe nummers, die zijn gemaakt met iPad-applicaties zoals AmpliTube, iOrgel HD, iElectribe en SoundyThingie. Voor liefhebbers van elektronica zeker de moeite waard om te gaan luisteren.

Als aanvullende instrumenten werden Korg Vocoder, Microkorg, Omnichord, Moog Voyager, Melodica, Korg Monotron, ukelele, gitaar en piano gebruikt.

Albarn vertelde eerder over het album en zijn enthousiasme over de iPad: I’ve made it on an iPad – I hope I’ll be making the first record on an iPad. I fell in love with my iPad as soon as I got it, so I’ve made a completely different kind of record.

Tijdens de 32 dagen durende Noord-Amerikaanse tour dit najaar werkten de Gorillaz het muzikale dagboek. Bij elk nummer staat vermeld in welke stad het is opgenomen: van Montreal to Vancouver, Seattle, Texas en Toronto, overal was inspiratie te vinden voor nieuwe nummers. Het album is gemaakt in de rustige uurtjes, tussen de optredens door. En dat beviel eigenlijk heel goed: “I did it because there’s a lot of time that you just spend staring at walls essentially,” schreef Damon Albarn. Sommige nummers zijn voorzien van zang, andere niet. De 15 tracks zijn geproduceerd door Gorillaz en Stephen Sedgwick.

Je kunt het album streamen via deze link: Gorillaz – The Fall. Daarbij is wel vereist dat je je abonneert op de mailinglijst van de band. De digitale download is alleen beschikbaar voor leden van de fanclub.

Hieronder zie je de video van ‘Phoner to Arizona’, een van de nummers op het nieuwe album:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2010, 14:04
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.