Gerucht: OmniVision krijgt opdracht voor 3,2 megapixel camerasensor

Volgens anonieme bronnen van Digitimes heeft OnmiVision een opdracht gekregen voor de productie van 3,2 megapixel CMOS-sensors, bedoeld voor de nieuwe iPhone.

omnivisionHet is vrijdagmiddag 16:00 uur, geruchtentijd! Volgens anonieme bronnen van Digitimes heeft OnmiVision een opdracht gekregen voor de productie van 3,2 megapixel CMOS-sensors, bedoeld voor de nieuwe iPhone. OmniVision zou daarbij Apple’s huidige CMOS-leverancier Aptina hebben verslagen. Er circuleert trouwens nog een tweede gerucht, waarin wordt beweerd dat OmniVision een tweede order heeft binnengesleept: voor een 5 megapixel CIS-sensor voor een ander Apple-product dat later dit jaar wordt gelanceerd. Veel informatie wil Digitimes er niet over kwijt.

Dat de volgende generatie iPhone een camera met een hogere resolutie krijgt, zal niemand verbazen en dat er wordt gekozen voor een (toch nog bescheiden) stap naar 3,2 megapixels is ook nog wel te volgen. Het grote raadsel blijft nu nog welk ander product Apple in de maak heeft, waarvoor een 5 megapixel camera nodig is. Wie meer wil weten over de technologie en achtergrond van CMOS kan op Wikipedia terecht.

Meer info: Digitimes, via Gizmodo
Tipgever: holstein7

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2009, 16:10
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.