Garantieprocedure voor iPhone 3G uitgelekt

Als je iPhone kapot gaat en niet in de winkel kan worden omgeruild, moet je als Nederlander het toestel opsturen naar Solid Vision in Rijswijk. Belgische gebruikers kunnen terecht bij het bedrijf Dynafix in Nuth. Van Dynafix is nu een document uitgelekt, waarin wordt uitgelegd welke beschadigingen bij een iPhone kunnen voorkomen en hoe de […]

crack iphoneAls je iPhone kapot gaat en niet in de winkel kan worden omgeruild, moet je als Nederlander het toestel opsturen naar Solid Vision in Rijswijk. Belgische gebruikers kunnen terecht bij het bedrijf Dynafix in Nuth. Van Dynafix is nu een document uitgelekt, waarin wordt uitgelegd welke beschadigingen bij een iPhone kunnen voorkomen en hoe de procedure verloopt.


De website Belgium-iPhone.com kreeg het overzicht in handen, waarmee je als servicemedewerker kunt beoordelen of de iPhone 3G onder de garantie valt. De procedure verloopt in 3 stappen: in de eerste stap checkt de medewerker aan de hand van het serienummer of de iPhone in aanmerking komt voor garantie. Ook moet de simkaart eruit zijn gehaald en moet de klant duidelijk zijn dat gegevens op de iPhone verloren kunnen gaan.

Stap 2 bestaat uit het controleren van de iPhone en het classificeren in één van de drie categorieën Minor, Moderate en Severe Damage. De inspectie mag niet meer dan 2 minuten duren. Minor Damage is bijvoorbeeld het losraken van de muteknop of een enkelvoudige breuk in het glas. Middelmatige schade kan een meervoudige glasbreuk zijn, scheuren in de behuizing of een beschadigde USB-connector. Ernstige schade is bijvoorbeeld corrosie op de dockconnector, vervormingen in de behuizing of vloeistofschade. Dynafix mag de iPhone niet openschroeven, zodat in veel gevallen de diagnose niet-repareerbare schade wordt gesteld. Wel bepaalt Dynafix of het toestel wordt omgewisseld voor een nieuw apparaat. Omdat de garantiebepalingen Engelstalig zijn en door Apple lijken te zijn opgesteld, zou het best kunnen dat ook Solid Vision in Rijswijk er gebruik van maakt.

Wat mij uit het hele verhaal niet duidelijk is geworden, is wanneer je moet betalen voor de reparatie en wanneer de reparatie of toestelomwisseling gratis wordt uitgevoerd. Misschien dat iemand met betere kennis van het Frans daarover opheldering kan geven in de reacties?

Apple garantie iPhone   Apple garantie iPhone

Apple garantie iPhone   Apple garantie iPhone

Via: Belgium-iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

70 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.