George Hotz toont mogelijke jailbreak voor de iPad

Geohot heeft in een Youtube-video een jailbreak getoond voor de alle iPhone, iPods Touch en waarschijnlijk zelfs de iPad.

De hacker extraordinaire George Hotz, beter bekend onder zijn bijnaam Geohot, heeft in een YouTube-video een jailbreak getoond op een 3e generatie iPod touch met de laatste bootrom op de laatste firmware. Volgens Geohot zal de jailbreak werken op alle iPhones en iPods Touch en waarschijnlijk zelfs op de iPad. Door een jailbreak wordt het mogelijk om ook software buiten de App Store om te installeren, bijvoorbeeld via Cydia.

De jailbreak is volgens Geohot volledig op software gebaseerd en zou even simpel als zijn eerdere jailbreak blackra1n voor de iPhone en iPod Touch moeten worden. Het is onduidelijk of het om dezelfde exploit gaat die het Chronic Dev Team hoopte te gebruiken voor Greenpois0n. De Youtube-video is gemaakt conform de richtlijnen die MuscleNerd eerder heeft opgesteld voor het bewijs van een untethered jailbreak in een video. Het is nog niet bekend wanneer Geohot de jailbreak voor het grote publiek beschikbaar zal maken. Zelf schreef hij daarover op zijn blog:

Don’t ask about a release date. You won’t make it happen any sooner.

   

Met dank aan alle lezers die de tip door hebben gestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2010, 12:08
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.