Geheimzinnigheid over iPhone-processor: terecht?

Smartphonefabrikanten doen geheimzinnig over de componenten die ze gebruiken. Ook van de iPhone weten we niet precies welke processor erin zit. Zou dat anders moeten?

apple lsiAls je een laptop koopt kijk je naar specificaties. Je weet precies welke processor erin zit en hoeveel extra geheugen je kunt bijprikken. Maar bij de iPhone is het een groot raadsel. De website TechOn probeerde te achterhalen welke processor er in de iPhone zit: een LSI (large-scale integrated circuit) voorzien van Apple-logo en de opdruk 339S0036 ARM K4X1G163PC-DGC3. Omdat er een K in zit, zou het gemaakt kunnen zijn door Samsung, uit Korea. Semiconductor Insights probeerde ook meer te weten te komen: zij denken dat het om een ARM-11 chip is, gemaakt door Samsung.

Apple is niet de enige fabrikant die geheimzinnig doet over de componenten die er in de toestellen te vinden zijn. Ook bij Nokia is vaak onbekend wat voor processor er in de toestellen zit. Zouden meer mensen de Nokia N96 links laten liggen, als ze wisten dat de processor maar een kloksnelheid van 264 MHz-processor heeft terwijl die van de iPhone een kloksnelheid van meer dan 600 MHz heeft? En zouden smartphonefabrikanten zich niet hetzelfde moeten gedragen als laptopfabrikanten en gewoon eerlijk moeten zijn over de componenten die ze in hun toestellen stoppen, vraagt CNET zich af.

Meer info: Nikkei TechOn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2009, 1:06
Categorie iDevices
Onderwerpen componenten, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.