Gebruik je iPhone als modem met iPhoneModem

iPhoneModem geeft je de mogelijkheid je iPhone als modem voor je laptop te gebruiken. Hierdoor heb je dus overal internet, via je telefoonabonnement.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Ongeveer een maand geleden verscheen de applicatie NetShare in de App Store, maar werd kort daarna weer door Apple verwijderd. NetShare maakte het mogelijk je iPhone als modem te gebruiken voor bijvoorbeeld je laptop, zodat je overal draadloos internet had. iPhoneModem doet hetzelfde, maar is alleen te installeren wanneer je een jailbreak hebt uitgevoerd en wanneer je Mac OS X Leopard gebruikt. De bedoeling was om de applicatie via de App Store aan te bieden, maar aangezien hij sinds 8 juli nog steeds niet goedgekeurd is, zal iPhoneModem vast niet langs de keuring komen.

Om iPhoneModem te gebruiken dien je eerst een klein programmaatje (200kb) op je Mac te installeren. Deze creëert automatisch een ad-hoc netwerk, waarna je je iPhone met dit netwerk kunt verbinden. Dat was het, je hebt nu verbinding op je laptop.

De makers zijn druk bezig om het ook voor Windows-gebruikers en Mac OS X 10.4-gebruikers werkend te maken.

iPhoneModem is via de ModMyiPhone-repo (Cydia) te installeren. iPhoneModem is gratis, maar voor $9,99 ben je van de irritante registratie-knopjes af.

Via: ModMyiPhone

Met dank aan Matthijs voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:20
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.