Fullscreen webapps in iPhone firmware 2.1

Vanaf firmware 2.1 blijkt het mogelijk om webapps fullscreen weer te geven, mits deze daar speciaal voor zijn aangepast. De webpagina lijkt dan net een native iPhone applicatie.

Je zou het niet zeggen, maar dit is een webapplicatie.Een lezer van AppleInsider heeft een ongedocumenteerde en tot nu toe onbekende nieuwe functie van iPhone firmware 2.1 ontdekt. Het is namelijk mogelijk om webapplicaties fullscreen weer te geven, zonder het ‘chroom’ (de balken aan de boven- en onderkant) van Safari. Hierdoor lijken webapps veel meer op native iPhone apps. De betreffende webapp moet daarvoor wel specifieke code bevatten, die aangeeft dat hij bedoeld is als fullscreen iPhone app. Zelfs als je helemaal naar boven of beneden scrolt in een webapp die daarvoor aangepast is, zie je niet de Safari-balken. Dit geeft een veel betere gebruikerservaring.

Op zijn site heeft de ontdekker van deze functie een voorbeeldapplicatie online gezet. Om deze app als volledige weergave te zien, moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Bezoek de webapp met Safari.
  2. Druk op het plusje en voeg de webpagina toe aan je Springboard.
  3. Open de webapp weer via het icoon op je Springboard. Het kan even duren voordat hij helemaal geladen is, want kennelijk is de website momenteel erg drukbezocht. Maar het lijkt net een echt programma!

Nu deze mogelijkheid bekend is, is het te hopen dat bijvoorbeeld ook Google deze mogelijkheid snel aangrijpt voor webapps als Gmail of Google Docs.

Bron: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2008, 10:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.