Franse simlockvrije iPhone blijkt niet echt unlocked

De iPhone die in Frankrijk simlockvrij wordt aangeboden, blijkt niet buiten Frankrijk bruikbaar te zijn. Het blijkt dat je alleen simkaarten van Franse mobiele operators kunt gebruiken. Van simlockvrij is dus niet echt sprake.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Franse iPhoneAls je van plan bent om als buitenlander een unlocked iPhone in Frankrijk te kopen, kom je bedrogen uit. Met een prijs van €749 (oftewel €649 plus €100 om de unlock uit te laten voeren) is de Franse iPhone aanmerkelijk goedkoper dan de simlockvrije iPhone die T-Mobile verkocht. Kopen in Frankrijk lijkt een aantrekkelijke en ‘legale’ optie, met als belangrijkste voordeel dat je nooit vast zult lopen met toekomstige firmware-upgrade. Toch blijkt de aankoop niet verstandig: de Franse iPhone blijkt namelijk op landsniveau te zijn geblokkeerd: je kunt wel de simlock laten verwijdern, maar daarna kun je alleen simkaarten van Franse operators gebruiken.

Het gebruiken van een Belgische of Nederlandse simkaart is dus NIET mogelijk. Wil je toch normaal kunnen bellen, dan zul je een Frans abonnement moeten afsluiten en de roamingkosten voor lief nemen. De maatregel is waarschijnlijk gedaan om te voorkomen dat er een enorme exportstroom vanuit Frankrijk naar andere Europese landen op gang komt. In Frankrijk gaat het bijzo’n 20% van de verkopen om een iPhone zonder simlock, dus blijkbaar hebben veel mensen er toch extra geld voor over om zelf de mobiele operator te kunnen kiezen of om hun bestande mobiele contract voort te zetten, ook al missen ze daarbij Visual Voicemail en mogelijk ook EDGE.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:03
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.