Flitspalen op de iPhone: RadarRadar en aSmart HUD + speedcams

Onderweg geflitst worden is nooit leuk, vooral als het maar kleine overtredingen waarbij je 5 kilometer te hard langs een flitspaal bent gejakkerd. In de App Store zijn nu twee nieuwe applicaties verschenen waarmee je de flitspalen de baas blijft: RadarRadar en aSmart HUD + speedcams.

radarradarOnderweg geflitst worden is nooit leuk, vooral als het maar kleine overtredingen waarbij je 5 kilometer te hard langs een flitspaal bent gejakkerd. In de App Store zijn nu twee nieuwe applicaties verschenen waarmee je de flitspalen de baas blijft: RadarRadar en aSmart HUD + speedcams. RadarRadar is een applicatie waarmee je een kilometer vantevoren een waarschuwing krijgt dat er een actieve camera op de weg staat. Zie je zelf zo’n flitspaal of andere snelheidscontrole staan dan hoef je de iPhone alleen maar te schudden om de locatie van de flitspaal door te geven. RadarRadar is een user generated-oplossing: mensen leveren zelf de locaties aan. Daarnaast worden de meldingen die op verschillende sites verschenen (en vaak met een hectometerpaaltje zijn aangeduid) vertaald naar gps-coördinaten zodat je ook daarvan een melding krijgt.

asmart hudaSmart HUD heeft een heel andere insteek: dit is van oorsprong een soort digitaal dashboard waarmee je je huidige snelheid, gemiddelde snelheid, richting, hoogte en maximaal behaalde snelheid kunt zien. De oorspronkelijke applicatie aSmart HUD is in de App Store verkrijgbaar voor €0,79. Voor hetzelfde bedrag koop je aSmart HUD+, een uitbreiding waarbij je ook de dichtstbijzijnde flitspalen te zien krijgt. Als de maximale snelheid ter plaatse bekend is, krijg je die ook te zien. Verder krijg je in beeld de relatieve positie, zodat je kunt inschatten of de flitspaal zich voor of achter je bevindt. De database bevat informatie over 21.500 flitspalen in Europa, 2.500 in de VS, 1.400 in Canada en 1.200 in Australië.

Het zal duidelijk zijn dat de insteek bij beide applicatie heel anders is: de ontwikkelaar aSmart HUD+ brengt regelmatig updates van de database uit, maar kan niet inspelen op plotselinge snelheidscontroles. RadarRadar doet dat wel, is bovendien veel meer op Nederland gericht, is gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar en nog gratis ook.

Installeren: RadarRadar (gratis) en aSmart HUD+ (€0,79)
Tipgevers: Mark en Paul

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2009, 13:41
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.