Fake Steve Jobs eindelijk ontmaskerd

Na 14 maanden is eindelijk ontdekt wie er achter Fake Steve Jobs schuilgaat. FSJ hield Silicon Valley en de Mac-wereld maandenlang in zijn greep, met commentaar van een insider over Apple, de technologie- en de muziekbusiness.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Daniel LyonsHij hield Silicon Valley en de Mac-wereld veertien maanden lang in zijn greep, met commentaar van een insider over Apple, de technologie- en de muziekbusiness. Helaas is hij nu ontmaskerd: Fake Steve Jobs blijkt de 46-jarige Forbes-technologieredacteur Daniel Lyons te zijn.

De afgelopen weken werd er een klopjacht gevoerd op Fake Steve Jobs. Afgelopen zondag viel Lyons door de mand: de New York Times onthulde zijn naam. Zelf is Lyons verbaasd dat het zo lang duurde voordat hij ontdekt werd. Hij vindt zichzelf niet iemand die goed een geheim kan bewaren. Lyons wachtte al een paar maanden op een telefoontje van iemand die hem op het spoor was gekomen. Eerder werden al technologie-columnist Andy Ihnatko, acteur Harry Shearer en de tech-bloggers Jack Miller, Charles Jade en Owen Thomas als mogelijke kanshebbers genoemd.

Sommige bloggers zijn teleurgesteld: als Fake Steve niet was ontmaskerd zou hij nog vele maanden door zijn gegaan met zijn briljante berichten. Steve Jobs zei zelf:

“I have read a few of the Fake Steve Jobs things recently, and I think they’re pretty funny.”

Daniel Lyons neemt een paar dagen vrij om te ontspannen met yoga en meditatie. Daarna komt hij terug, “badder than ever”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:41
Categorie Achtergrond
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.