Elektronisch deurslot kraken met een iPhone

Een korte film met brand layers laat zien hoe je een iPhone kunt gebruiken om een electronisch deurslot te kraken.

Er valt met de iPhone nog meer te unlocken dan de iPhone zelf. Vandaag weer iets nieuws ontdekt: reclamefilmpjes die zich vermommen als korte speelfilm. Een voorbeeld daarvan is Erlkönigin: The Illusive, een spannende film met achtervolgingsscenes die je het Engels en Duits kunt bekijken. Je kunt daarbij de brand layer inschakelen om te zien welke producten in beeld verschijnen, zoals Michelin-banden, auto’s van Mercedes, EOS-camera’s van Canon en laptoptassen met zonnecollectoren van Sunload. En hoewel Apple zelf niet heeft meegedaan aan deze manier van product placement, is in de film wel meermaals een iPhone te zien. Die wordt onder andere gebruikt om elektronische deursloten te kraken.

De reden waarom de iPhone opduikt in de film Erlkönigin: The Illusive is te danken aan Gravis, de grootste Apple-dealer in Duitsland.
Het verhaal zelf: op een verlaten racecircuit in Noord-Frankrijk is een autofabrikant uit Stuttgart bezig met een fotoshoot voor hun nieuwste roadster-model. Elk autotijdschrift wil de scoop hebben, vandaar dat fotograaf George Zabrinski in zijn Mercedes en gewapend met Eos en iPhone op jacht gaat naar die ene foto. Daarbij duikt een onverwachte tegenstander op, waardoor een spannend kat-en-muisspel ontstaat.

Wie geen zin heeft om de complete film te bekijken, kan hieronder het betreffende fragment in een YouTube-filmpje zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2007, 12:38
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.