Eerste accessoires voor iPad mini: Smart Cover en andere hoesjes

De eerste iPad mini-hoesjes zijn aangekondigd. Apple gaat een Smart Cover uitbrengen en fabrikanten als Incipio, iLuv, X-Doria, Hard Candy, ZAGG en Otterbox gaan iPad mini-accessoires uitbrengen.

ipad mini smart coverDe iPad mini is aangekondigd en dat betekent dat we de eerste accessoires kunnen verwachten. Apple gaat zelf nieuwe Smart Covers op de markt brengen. Ze zijn verkrijgbaar in zes kleuren en zijn gemaakt van polyurethaan. De lederen covers die je voor de 9,7-inch iPad kon kopen zullen (voorlopig) niet beschikbaar zijn voor de iPad mini. Je kunt kiezen uit kleuren als roze, grijs, blauw, groen, zwart en en speciale Product RED-versie die alleen via de Apple Store te koop zal zijn. De hoesjes liggen in de winkel voor €39, dezelfde prijs die Apple ook vraagt voor het grote model Smart Cover. Inmiddels hebben ook andere fabrikanten alvast accessoires aangekondigd.

Apple maakte een promofilmpje over de nieuwe Smart Covers, die je ook al in onze video-roundup kon zien:

https://www.youtube.com/watch?v=_wvXH4TtzZw&feature=player_embedded

Otterbox gaat de Defender Series voor iPad mini uitbrengen. Dit is een extra beschermende case die geschikt is als je je iPad mini wilt meenemen tijdens een fiets- of trektocht. De hoes gaat $70 kosten en is verkrijgbaar in zwart, grijs en magentaroze. Momenteel is de hoes in pre-order te bestellen.

ZAGG maakt screenprotectors en was daardoor snel klaar met het aankondigen van nieuwe producten. Ze hoeven alleen de nieuwe maten van het scherm te weten. De InvisibleShield zal vanaf half november verkrijgbaar zijn en bedekt zowel de voor- als achterkant van de iPad mini. De normale versie kost $35 en voor de Hi-Definition-versie moet je $40 betalen. Hi-Definition houdt in dat de helderheid beter is en dat het oppervlak het zelfde effect heeft als glas.

ipad mini defender otterbox   zagg invisible shield

Incipio heeft meteen vier nieuwe cases aangekondigd voor de iPad mini. Ze gaan de Mini NGP op de markt brengen, een enigszins ‘rugged’ hoes in de kleuren roze, zwart en wit ($35). Er is ook een Mini LGND ($35) die voorzien is van een hard raamwerk en opvouwbaar is tot een staande houder om bijvoorbeeld video’s te kijken. De Mini Feather ($35) is een ultradunne case die je achterop de iPad mini klikt en die verkrijgbaar is in de kleuren rood, oranje, roze, zwart, lichtblauw, paars en grijs. De duurste case is de Mini Lexington ($40), een hardcase die bekleed is met kunstleer, waar de fabrikant de eufemistische naam ‘vegan leather’ voor heeft bedacht. De binnenkant is bekleed met micro-suede, ook een kunststof.

shockdrop ipad miniHet minder bekende merk X-Doria heeft een flinke variatie aan iPad mini-hoezen aangekondigd. Dit merk zal wat moeilijker verkrijgbaar zijn vanuit Nederland en we zagen ze ook nog niet op de website. Maar je hebt in ieder geval veel keuze. Er zijn vijf cases, namelijk de SmartStyle, SmartJacket, SleeveStand, Dash Folio en Engage. De goedkoopste Engage kost $20, de duurste twee zijn de SmartStyle en Dash Folio ($40).

Bij iLuv kun je vijf nieuwe hoesjes krijgen, waaronder de CEO Folio (een schrijfmap-achtige case) en de superdunne Epicarp. Ze zijn verkrijgbaar vanaf $20 en lopen op naar $80.

De hoes op de foto hiernaast is de Shopdrop van Hard Candy. Die is 10 mm dik en bestaat uit siliconenrubber. Je iPad mini is extra goed beschermd, met onder andere scheurbestendige bescherming van poorten en knoppen en een structuur die ervoor zorgt dat de iPad mini niet uit je handen glipt.

In de iCulture Shop zullen binnenkort ook de eerste iPad mini-accessoires te koop zijn. De iPad mini-accessoires zijn in de Apple Store nog niet te koop, maar we verwachten dat je vanaf 26 oktober de eerste pre-orders kunt doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 11:05
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.