Duitse uitgevers willen met Apple praten over censuur in App Store

Onder Duitse uitgevers is ophef ontstaan, omdat erotiek en andere foto's met naakte huid niet zijn toegestaan, terwijl dat bij Duitse schandaalkranten de normaalste zaak van de wereld is.

stern mobilOnder Duitse uitgevers is ophef ontstaan omdat Apple volgens hen de persvrijheid en de keuzevrijheid van lezers in gevaar brengt. Apple wil kranten zoals Bild in de App Store censureren, omdat die krant regelmatig wat extra pagina’s inruimt voor erotiek. De Duitse uitgevers willen nu een gesprek met Apple, om over de situatie te praten. Volgens de uitgevers leven we in een multiculturele wereld. Wat in een preuts land als de VS absoluut niet kan, wordt in andere landen als volstrekt acceptabel gezien.

Schandaalkrant Bild koos aanvankelijk voor de oplossing om topless dames van strategisch geplaatste sterretjes te voorzien, maar is daar vanaf vandaag mee gestopt.

bild iphoneHet gaat trouwens niet alleen om sensatiebladen: ook het keurige Duitse tijdschrift Stern werd al eens uit de App Store gehaald omdat er teveel naakte huid te zien was. Het gaat de uitgevers overigens niet alleen om verbod op naakt, maar ook om de grote marge die Apple bij het advertentiesysteem iAd hanteert en het feit dat de uitgevers geen toegang hebben tot de klantgegevens van de personen die de app hebben gekocht. Toch zijn de Duitse uitgevers best bereid om met Apple in zee te gaan: een schatting van het Duitse samenwerkingsverband voor uitgevers maakte duidelijk dat 45% van de Duitse tijdschriften voor begin 2011 een betaalde app in de App Store wil uitbrengen. Daarnaast wil 26% een gratis app maken.

De Nederlandse applicatie Newspapers werd ooit afgewezen, omdat de Britse krant The Sun in het lijstje met kranten was opgenomen. Het had ermee te maken dat The Sun op pagina 3 schaarsgeklede dames afbeeldt.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2010, 13:42
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.