Drie iPad-games voor katten

Friskies heeft drie iPad-games gemaakt voor katten. Je kunt de kat ermee laten spelen, zonder iets te installeren. Alledrie zijn ontwikkeld in HTML5 en CSS3 en afgestemd op de manier waarop katten met stimuli omgaan.

kat gameiPad-games voor katten hebben we al eens eerder gezien, maar een fabrikant van kattenvoedsel is nu een stap verder gegaan. Ze hebben drie iPad-games voor katten gemaakt. De games zijn gebaseerd op onderzoek naar zintuigen van katten en hoe ze reageren op verschillende stimuli. In Party Mix-Up ziet de kat een kattensnoepje over het scherm vliegen en moet daarop tappen met z’n pootje. Het snoepje splitst zich dan in tweeën. In Cat Fishing is er een visje, die af en toe naar de oppervlakte komt. Het is de bedoeling dat de kat dan snel op het visje tapt. Bij Tasty Treasures Hunt zijn er snoepjes en vogeltjes zichtbaar, die over het scherm tuimelen. Ook daar is het de bedoeling dat de kat als een gek met z’n pootje gaat slaan. Alledrie games zijn ontwikkeld in HTML5/CSS3.

Je hoeft dan ook geen app te downloaden, maar kunt gewoon naar de betreffende webpagina te gaan om je kat met de games te laten spelen. Wie de technische details wil weten, kan op een aparte pagina nalezen waarom Friskies niet voor traditioneel JavaScript-animatie heeft gekozen, maar voor CSS3. Goed om te weten: het glas van de iPad is wel bestand tegen de scherpe nageltjes van de kat, maar als je een screenprotector gebruikt kan dat behoorlijk wat fijne krassen opleveren.

Meer info: Games for Cats

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 15:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.