DragonFireSDK: iPhone-applicaties ontwikkelen op een Windows-pc

DragonFireSDK is een nieuwe tool om iPhone-applicaties op een Windows-pc te maken. De tool bevindt zich nog in betafase en maakt gebruik van Microsoft Visual C++.

dragonfiresdkDragonFireSDK is een nieuw hulpmiddel waarmee je iPhone-applicaties kunt maken op een Windows-pc. Dat stelt je in staat om buiten Apple’s SDK om (waarvoor een Mac is vereist) iets te programmeren. Kennis van Objective-C is ook niet nodig, want DragonFireSDK maakt gebruik van C en C++ op basis van Microsoft Visual C++. De applicaties zijn volgens de makers 100% compatibel met de iPhone en er zullen ook geen problemen ontstaan met de goedkeuring door Apple. Je kunt ervoor kiezen om de app via DragonFireSDK’s distributieportaal aan te bieden of je eigen iPhone-ontwikkelaarsaccount te gebruiken. Het programmeren en debuggen gebeurt volledig in Windows.


unstackerDragonFireSDK biedt ook een iPhone-simulator aan, om je applicaties te kunnen testen. Testen van applicaties op een echte iPhone is ook mogelijk (jailbreak vereist). Wil je eerst zien welke applicaties DragonFireSDK al heeft opgeleverd, dan kun je in de App Store UnStacker opzoeken (zie afbeelding hiernaast). Deze gratis applicatie is met DragonFireSDK gemaakt en geeft een goede indruk wat er qua games mogelijk is. Helaas laat UnStacker ook zien, dat niet elke Windows-ontwikkelaar kaas gegeten heeft van smaakvol design.

Ben je enthousiast geworden, dan kun je je bij DragonFireSDK aanmelden als beta-tester. Het ontwikkeltool is namelijk nog niet officieel uitgebracht.

Meer info: DragonFireSDK

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.