De 32.000 kilometer lange reis van de iPhone 5 (infographic)

De iPhone 5 maakte een reis van 32.000 kilometer, vanaf het eerste idee bij Apple in Cupertino, tot de productie in China en weer terug naar Cupertino.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 journeyAls je de iPhone 5 via de online Apple Store besteld hebt, hoefde je er niet eens de deur voor uit. Maar de iPhone 5 heeft zelf een gigantische reis gemaakt, voordat ‘ie bij jou op de deurmat lag. Mobile Madhouse heeft een infographic gemaakt, waarmee ze in kaart brengen hoeveel kilometers de onderdelen van de iPhone 5 moeten reizen om uiteindelijk te worden geassembleerd tot een werkende iPhone 5 die in een doosje naar je wordt toegestuurd.

Het gaat daarbij meer om het algemene idee, dan om de correctheid van alle tussenstappen. Volgens Mobile Madhouse maakt de iPhone 5 zeven tussenstops rondom de aardbol, vanaf het eerste idee op het hoofdkwartier van Apple via Engeland (chips), Duitsland (schermen en baseband-ciruit) naar Zuid-Korea (videoprocessor-chip) en Japan (TFT-scherm). Uiteindelijk komen de onderdelen via Taiwan in China terecht, waar ze worden samengevoegd en weer teruggestuurd naar Apple. Dat laatste geldt natuurlijk niet voor elke iPhone, want lang niet elke geproduceerde iPhone heeft een tussenstop gemaakt in Cupertino.

Klik voor een grotere versie op de afbeelding.

iphone_journey_infographic

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2012, 20:16
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.