Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Counters-app telt voortaan hardop

Met de app Counters voor iPhone kun je allerlei dingen tellen: glazen water, aantal bezoekers of aantal doelpunten in de Eredivisie. De nieuwste update van de app leest hardop de telling voor.

counters-iphone-app-kleurenDe app Counters heeft een update gekregen, met behoorlijk wat nieuwe functies. Eén ervan is het hardop uitspreken van de getallen die de app meet. Je vindt deze functie via de instellingen. In plaats van een klik kun je ook kiezen voor spraak f geen geluid. Met Counters kun je allerlei dingen tellen: van het aantal glazen water op een dag tot het aantal bezoekers tijdens een evenement.


Counters is ook handiger geworden voor Nederlandse gebruikers, want de app ondersteunt nu internationale weergave van datums, tijden en getallen. Staat iOS op een bepaalde regio of op een 24-uurs klok ingesteld, dan houdt Counters daar rekening mee. Voor Engelstalige regio’s buiten de VS, zoals Hongkong en Nieuw-Zeeland, houdt Counters ook meer rekening met regionale gewoontes. Nog een derde verbetering: delen van data via AirDrop. Je kunt op die manier snel een screenshot van je teller delen met andere iOS 7-gebruikers die in de buurt zijn. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen tijdens een evenement: de persoon die bij de deur staat kan snel het aantal bezoekers doorsturen naar een collega, die in de zaal rondloopt. En je kunt in een app zoals Counters ook gemakkelijk bijhouden hoeveel consumpties iedereen heeft gehad, zodat je een goede schatting kunt maken van de drankrekening.

counters-kleuren-meters counters-instellingen

In versie 2.3 van Counters is een nieuwe methode ingevoerd om de teller te resetten. Voorheen deed je dat door met drie vingers op het scherm te tappen, maar dat leverde conflicten op met de zoomfunctie in de Toegankelijkheidsopties. Vanaf nu tap je met twee vingers.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 augustus 2014 om 18:16
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.