Conflict tussen GeoHot en het iPhone Dev Team loopt op

GeoHot voelt zich geneigd om in purplera1n ondersteuning voor de iPhone 3G in te bouwen. Dat vertelde hij via Twitter, nadat een poging om redsn0w te gebruiken, was mislukt. Het conflict tussen George Hotz en het iPhone Dev Team neemt steeds verder toe.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

geohotVorig jaar was Zibri nog het zwarte schaap in de iPhone-hackerscommunity. Tegenwoordig is het GeoHot, die dingen doet waar het Dev Team niet zo blij mee is. GeoHot had eerder al kritiek op de werkwijze van het Dev Team en haalde helemaal de woede op de hals door vroegtijdig zijn methode purplera1n uit te brengen. Het Dev Team wilde liever wachten tot firmware 3.1 beschikbaar is, zodat Apple niet in de gelegenheid is om het lek ondertussen te dichten.

Vlak na de release van redsn0w 0.8 laaide het conflict weer op: het Dev Team zou ongevraagd gebruik hebben gemaakt van de exploit en de code van purplera1n, terwijl het Dev Team beweerde dat ze toevallig hetzelfde lek gebruiken maar een heel andere methode hebben ontwikkeld.

Vandaag ging GeoHot opnieuw in de aanval: hij liep bij het jailbreaken van zijn iPhone 3G via redsn0w vast en liet daarop weten dat hij best geneigd is in purplera1n ondersteuning voor de 3G in te bouwen. Op dit moment is purplera1n alleen geschikt voor de iPhone 3GS. Het kan zijn, dat het niet meer dan een provocatie van GeoHot is. Mocht dat niet zo zijn, dan is het een goede ontwikkeling voor de 3G-jailbreakers, want er komt aan deze methode geen DFU-mode te pas (waarbij je een procedure moet uitvoeren, die bij beginnende gebruikers nog wel eens mislukt), waardoor de methode gemakkelijker uit te voeren is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:59
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.