Cider laat iOS-apps op Android-apparaten draaien

Met Cider kun je iOS-apps op een Android-apparaat laten draaien. De app denkt op een iPhone of iPad te staan.

iPhone 5s HTCStudenten op de universiteit van Columbia hebben Cider ontwikkeld, een programma waarmee Android-gebruikers vrij makkelijk een iOS-app kunnen draaien. Cider laat de iOS-app denken dat hij op een iPhone of iPad zit, waardoor de applicatie moeten werken zoals je gewend bent op een iDevice. Dat klinkt veelbelovend, maar op het moment lijkt Cider nog verre van af: apps draaien nog vrij traag en kunnen geen gebruikmaken van een deel van de hardware.

Apps hebben bijvoorbeeld geen toegang tot gps, Bluetooth, je telefoonverbinding of de camera’s van een Android-apparaat. Dat kan in de toekomst wellicht nog veranderen: op het moment wordt Cider nog beschreven als een prototype, en de uiteindelijke versie zal mogelijk stabieler en uitgebreider zijn.

Het programma Cider kan een iOS-applicatie op een Android-apparaat draaien. De app denkt op een iPhone of iPad te staan.

De makers van Cider zeggen dat de app geen virtuele machine gebruikt. In plaats daarvan kopieert Cider de vereiste middelen om een app op Android te draaien. Deze frameworks worden gebruikt om een app te overtuigen dat hij op Apple’s XNU-kernel draait, in plaats van de Linux-kernel van Android.

Cider is gepresenteerd in een onderzoeksdocument en zal door de bedenkers worden doorontwikkeld. Het is alleen nog de vraag hoe en wanneer Cider zal verschijnen: op het moment hebben we alleen de belofte van de ontwikkelaars en een video die Cider in actie toont.

Via The Next Web, Foto: Karlis Dambrans

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2014, 9:33
Categorie Apps
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.