Chinezen in de ban van iPhones met ananasgeur

Chinese media berichten over een grappige functie van de iPhone: laadt hij op, dan ruikt de koptelefoonaansluiting naar verschillende fruitgeuren. Dit wordt veroorzaakt door verdampende schoonmaakmiddelen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone ananasChinese iPhone-gebruikers hebben een bijzondere, nieuwe obsessie. Zodra je de iPhone aan een oplader hangt, beweren ze dat de koptelefoonaansluiting gaat ruiken naar ananas, perzik, appel of mango. Vooral de ananasgeur is een favoriet. Op het eerste gezicht niet meer dan een grappig feit, maar inmiddels domineert deze feature de Chinese media. Ook het avondjournaal in Taiwan deed er verslag van. De trend gaat ondertussen internationaal: behalve in China lijken ook de Japanners gefascineerd door de fruitgeurtjes.


Je zou de geuren misschien niet snel met de iPhone associëren, maar volgens kenners is het wel te verklaren waarom je fruitsoorten ruikt. De geuren zouden afkomstig zijn van bepaalde schoonmaakmiddelen die worden gebruikt om de onderdelen van de iPhone tijdens de fabrikage schoon te maken. Wanneer de iPhone wordt opgeladen warmen deze onderdelen op, waardoor de stoffen verdampen. Hierdoor bereikt de geur de koptelefoonaansluiting van de iPhone. Aangezien de geur wordt veroorzaakt door schoonmaakmiddelen, is het niet aan te raden om de fruitsmaken diep te inhaleren.

Na meerdere trekjes van onze iPhones hebben wij nog geen vreemde fruitgeuren weten te ontdekken. Mogelijk is dit te danken aan de leeftijd van onze iPhones: sinds de aanschaf in oktober zijn ze inmiddels al zo vaak opgeladen, dat de geur volledig verdampt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.