Chinese HTT Magic kan niet kiezen tussen iPhone en Android

De HTT Magic is een iPhone die op Android draait. De telefoon heeft een aangepaste versie van Android, waarbij de icoontjes en menu's identiek zijn aan die van de iPhone.

android iphoneWie niet tussen iPhone en Android wil kiezen kan terecht bij een Chinese fabrikant. Het toestel op de foto hiernaast ziet eruit als een iPhone, maar is voorzien van een trackball onder het scherm en draait op Android. De verpakking ziet eruit als die van de iPhone en de Android-versie op het toestel is voorzien van een skin, zodat het meer op de iPhone lijkt. De menu’s zien er hetzelfde uit en ook de touchscreen-functies werken hetzelfde.

Als je de iPhone niet gewend bent zou je er zo intrappen en valt niet meteen op dat het toestel in werkelijkheid op Android draait. Alleen de afwijkende statusbalk bovenin het scherm verraadt dat er iets niet klopt. Bij het opstarten van de telefoon verschijnt er trouwens ook een Android-logo. Daarbij wordt het toestel ook nog eens gepresenteerd als een HTC Magic, door in het opstartlogo de tekst HTT Magic te tonen. Als een telefoon menselijke trekjes zou hebben, zou deze telefoon meteen in een identiteitscrisis terechtkomen. De telefoon werd gespot in Shenzhen, waar bedrijfjes elk type mobieltje maken dat de klanten willen.

Via: NY Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2010, 8:54
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.