Apple start met webgebaseerde iTunes-muziekpreviews

Apple is gestart met muziekpreviews op de iTunes-website. Deze previewpagina's werden in november gelanceerd, maar je kon toen nog geen 30 seconden durende fragmenten beluisteren.

itunes previewApple kondigde in november al aan dat ze preview-pagina’s tonen aan mensen die iets op iTunes zoeken maar (nog) geen iTunes geïnstalleerd hebben. Klik je vanaf een website op een linkje die naar iTunes leidt, dan zal (nogal logisch) niet automatisch iTunes opstarten, maar krijg je een preview-pagina te zien met meer informatie over het muzieknummer. Tot nu toe kreeg je daarop alleen een lijst met tracks, gebruikersreviews en gerelateerde links te zien. Previews van muzieknummers ontbraken daarbij nog, waardoor de naam iTunes Preview wat misplaatst leek.

Dat is nu goedgemaakt: op de preview-pagina wordt QuickTime gebruikt om een 30 seconden durend fragment van elk muzieknummer af te spelen. Dit gebeurt in AAC-formaat.

Een voorbeeld van Nelly Furtado zie je hieronder: als je met de muis over een nummer gaat verschijnt er een afspeelknop. Klik je hierop, dan begint het nummer af te spelen. Tijdens het luisteren is er een vierkant blokje zichtbaar om het afspelen te stoppen:

preview itunes

Als je een bepaald muzieknummer wilt kopen zul je alsnog iTunes op je computer moeten installeren. Er zijn ook pagina’s per artiest, bijvoorbeeld Michael Jackson.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2010, 19:28
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.