Case-Mate brengt Hug Pad Charger voor iPhone uit

Case-Mate heeft de Hug Pad Charger uitgebracht, een matje met iPhone-case waarmee je je iPhone via inductie kunt opladen, zonder steeds opnieuw kabels aan te sluiten. De oplossing kost 100 euro.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

case-mate hug pad chargerCase-Mate heeft een laadplankje uitgebracht voor de iPhone, zodat je je iPhone via inductie kunt opladen. De oplossing werkt met een hoesje dat je rondom de iPhone aanbrengt, waardoor het toestel wel wat dikker wordt. Daarnaast heb je een ‘charging pad’ nodig: een soort plankje dat met het stopcontact is verbonden.

Je hoeft de iPhone daarna alleen op het plankje te leggen, zonder steeds met kabels te stoeien. Als je de oplossing koopt heb je meteen een schokabsorberende case met screenprotector, zodat de iPhone van alle kanten beschermd is.

De oplossing kost $100 en is verkrijgbaar via de website van de fabrikant. Case-Mate brengt de komende maanden ook passende hoesjes uit voor de Blackberry. Het systeem is minder universeel dan de PowerMat (die ook digitale camera’s en e-readers kan opladen). Bij PowerMat kost de laadmat alleen al $100 en dan moet je het hoesje er nog bij kopen. Bij Case-Mate ben je voor $100 klaar. Nederlandse webwinkels die het accessoire verkopen hebben we helaas nog niet kunnen vinden, maar verzending door Case-Mate vanuit het Amerikaanse Atlanta is gelukkig niet te duur: $16,33 via USPS en $35,71 via FedEx.

De Hug stopt automatisch met opladen als de iPhone compleet volgeladen is. Eigenlijk werkt het met dezelfde snelheid als opladen via het stopcontact, maar zonder het steeds opnieuw aansluiten van een kabel of dock op de iPhone. De Hug Pad Charger is het eerste product dat uit de samenwerking met het Wireless Power Consortium is ontstaan. Het voldoet aan de voorschriften die dit consortium heeft opgesteld voor draadloos opladen (en ja, ik weet dat sommige mensen het er niet mee eens zijn dat het draadloos opladen is, maar zo noemen ze het nou eenmaal).

Meer info: Hug

hug pad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2010, 16:05
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.