Blackbox van Gear4 enige nieuwtje op MacLive Expo in Keulen

In Keulen werd de afgelopen dagen de MacLive Expo georganiseerd. De zakelijke insteek zorgde ervoor dat er weinig iPhone-nieuws was. Alleen de Blackbox van Gear4 sprong eruit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

blackboxDe afgelopen dagen, om precies te zijn van 15 tot 18 november, werd in Keulen de MacLive Expo georganiseerd. De voormalige MacExpo werd deze keer niet overspoeld door iPod-accessoires en prullaria, maar had een wat zakelijker insteek gekregen. Exposanten waren onder andere Adobe, Canon, Corel, Elgato, Filemaker, HP, Steinberg en Wacom. Ook de workshops en presenaties waren voornamelijk op zakelijke gebruikers gericht.

Op zaterdag en zondag was er meer aandacht voor semi-professionele gebruikers in beginners. Eigenlijk zou de beurs dit voorjaar al plaatsvinden. Volgens Macwelt was de beurs officieel verplaatst vanwege de lancering van Mac OS X 10.5, maar in werkelijkheid speelden heel andere zaken: de opzet van de beurs was niet duidelijk en exposanten wilden nog geen toezeggingen doen. Uiteindelijk is Apple zelf niet aanwezig en ontbreekt ook de grote Apple-winkelier Gravis.

BlackboxNieuwtjes voor iPhone-gebruikers hoef je hier eigenlijk niet te zoeken. Een product dat eruit sprong is de Blackbox van Gear4, een draadloos speakersysteem dat met alle mobiele telefoons, mediaspelers en andere apparaten met Bluetooth gebruikt kan worden, op voorwaarde dat ze het A2DP-profiel ondersteunen. Lastig, want de iPhone en iPod ondersteunen dit profiel immers niet. Om dit op te lossen heeft Gear4 een Bluetooth-zender ontwikkeld, die je op de dock-connector aansluit. De zender is voor 50 euro te koop (bijvoorbeeld via MacLand) en de Blackbox zelf voor 150 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:50
Categorieën iDevices, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.